Путин реши:Руската военна авиация остава в Сирия БЕЗСРОЧНОДържавната дума ратифицира руско-сирийското споразумение за безсрочно разполагане на авиационна група на Руската Федерация на територията наСирия, съобщи ТАСС, цитирана от Блиц. Документът беше подписан на 26 август 2015 г. в Дамаск, а близо година по-късно, на 9 август 2016 г., руският президент Владимир Путин го внесе за разглеждане в долната камара на парламента.
В споразумението се посочва, че руската авиационна група се разполага на територията на Сирия по молба на сирийската страна и се дислоцира на летище Хмеймим, в провинция Латакия, на безвъзмездна основа.

Наличието на руска военновъздушна групировка в Сирия „отговаря на целите за поддържане на мир и стабилност в региона“, включително борбата с международния тероризъм и съдействието за вътрешнополитическия диалог, заяви председателят на комисията по международните въпроси към Държавната дума Леонид Слуцки.

Съгласно споразумението авиационната група се използва по решение на командира й според планове, съгласувани със Сирия, отбелязва ТАСС. Нейният състав се определя от Русия.loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'