Навръх националният празник на Германия, в Дрезден бяха подпалени 3 полицейски колиТри полицейски коли бяха подпалени тази нощ от неизвестни извършители в източния германски град Дрезден, където утре ще се състоят централните празненства по случай обединението на страната, съобщи Ройтерс, цитиран от Пик, като се позова на полицията. Мерките за сигурност в Дрезден са затегнати във връзка с националния празник на Германия – Деня на националното единство, 3 октомври. По улиците на града са разположени около 2600 полицаи.

Дрезден е люлка на антиислямското движение ПЕГИДА, а миналата седмица там бяха извършени две бомбени атаки – срещу джамия и международен конгресен център. Никой не е пострадал при палежа на полицейските автомобили.

Властите смятат, че този акт е политически мотивиран и е свързан с полицейската операция по повод националния празник на Германия. Утре германският канцлер Ангела Меркел ще бъде в Дрезден заедно с президента Йоахим Гаук. И двамата са израснали в комунистическа Източна Германия.loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'