Национално предателство! Български граничар ще бъде екстрадиран в Турция, защото защитил границата от турски бракониери!!!
Бившият граничен полицай Михаил Цонков е заплашен от екстрадиране в Турция. В южната ни съседка срещу почетния гражданин на Бургас се готви процес за това, че е изпълнил служебния си дълг и през 2008 г. е защитил границата ни от бракониери, съобщава „Флагман“.

Днес Михаил Цонков се яви в Бургаския окръжен съд, където му беше връчена призовка. Според нея на 21 март Цонков трябва да бъде изправен пред Тежкия наказателен съд в Къркларели. Той е призован заедно със своите двама колеги – Живко Петков и Николай Тошков. Интересното е, че призовката е и срещу Районна прокуратура – Бургас.
„Шокиран съм. Нямам думи. Не знам какво да кажа. Искам първо да се видя с адвоката си, преди да коментирам каквото и да било“, заяви Михаил Цонков на излизане от Съдебната палата в Бургас.

Припомняме, че на 17 април 2008 г. при сблъсък с турски бракониери на калкан, нарушили морската ни граница, от служебното оръжие на граничен полицай Михаил Цонков е произведен изстрел, причинил смъртта на единия от рибарите.

Цонков и двама негови колеги са имали заповед да задържат чуждата гемия. При опит да спрат плавателния съд тримата срещнали яростна съпротива от страна на турците. Те не се подчинили и на заповедта да спрат, произнесена на три езика.

Вместо това бракониерите опитали да потопят патрулния катер, като го надупчили с канджи. Започнал ръкопашен бой, а при боричкането един от турците се опитал да избие пистолета от ръката на Цонков. Двамата се оплели в мрежите и при падането им служебният „Скорпион“ гръмнал само веднъж. Изстрелът обаче се оказал фатален за Ерджан Ялчън, който почина на път за бургаската болница.

Вместо да подкрепи смелия граничен полицай, бившето правителство на тройната коалиция БСП- НДСВ- ДПС опита да го пожертва, за да угоди на Турция. Военна прокуратура повдига обвинение срещу Михаил Цонков в „причиняване на смърт по непредпазливост“ и за него и семейството му започва истинско ходене по мъките.

Делото е връщано два пъти, проведени са два следствени експеримента край Царево, които изясниха как точно се е стигнало до фаталния изстрел.
Междувременно започва мащабна кампания в подкрепа на Михаил Цонков. Най-последователна в негова защита е телевизия СКАТ и в частност лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

До щастлива развръзка се стига едва на 26 ноември 2009 г. Тогава, въпреки опитите за вмешателство в съдебната ни система от страна на Анкара, Военно-апелативният съд отменя определението на Сливенски военен съд и отхвърля постановлението на прокуратурата за прекратяване на наказателното производство, обявено още в края на 2008 г.

Явно близо 9 години по-късно Турция отново се опитва да съживи случая и посяга към един истински българин, който е рискувал собствения си живот, за да защити границата ни.

Турската страна използва поправка в законите си, за да иска разглеждане на делото на нейна територия. Според запознати, Турция е била крайно разочарована, че в България не се стигнало до осъдителна присъда по случая.

6 thoughts on “Национално предателство! Български граничар ще бъде екстрадиран в Турция, защото защитил границата от турски бракониери!!!

 • 12.02.2017 at 11:44
  Permalink

  Да си припомним какво се случи с турския шофьор убил семейството мотористи !!!

  Reply
 • 11.02.2017 at 18:10
  Permalink

  Няма такава държава!!

  Reply
 • 11.02.2017 at 12:21
  Permalink

  За мен ние ВСИЧКИ сме отговорни и трябва да подкрепим момчето което е изпълнило служебните си задължения по време на работа които са му били ВЪЗЛОЖЕНИ от нашето ПРАВИТЕЛСТВО ГЛАСУВАЛО тези ЗАКОНИ,като ние се явяваме РАБОТОДАТЕЛИ на това правителство поставено от нас като сме гласували за него да защитава нашите интереси.А щом не може да бъде защитено от държавата си НАРОДЕ нека си направим такава ДЪРЖАВА с такива управници както го правят в момента Румъния които ще си вършат ЗАДЪЛЖЕНИЯТА за които НИЕ ТЕХНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ сме ги избрали.СЕГА Е МОМЕНТА ВСЕКИ ДА СЕДНЕ И ДОБРЕ ДА СИ ПОМИСЛИ КАКВО ИСКА И КАКВО ГО УДОВЛЕТВОРЯВА И ДА ДАДЕ СВОЯ ГЛАС ЗА ТОЗИ КОЙТО ПОКРИВА НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСИ.За мен няма лоша партия.Всяка партия си има своя програма която тя предлага и НИЕ ХОРАТА сме тези които всеки сам трябва да прецени дали го удовлетворява тази програма или не.Ето защо ВИНАТА е изцяло в НАС защото сами сме си ВИНОВНИ ,че сме избрали такива хора да ни СЛУЖАТ т.е ръководят!!!Друг е въпроса ако сме били подведени т.е излъгани когато са си представяли програмата,то тогава всички вместо да излизаме навън трябва да си направим референдум и да ги махнем от власт.Чак след това ако не сме успели да ги свалим с референдум би трябвало да излизаме навън,а ако е необходимо да ги изхвърлим и от парламента,но дай боже да не се стига до там.

  Reply
 • 10.02.2017 at 16:34
  Permalink

  Що за държава,ем си длъжен да си свършиш работата,ем си виновен,че си я вършиш.

  Reply
 • 09.02.2017 at 20:36
  Permalink

  Не трябва да са страхливи нашите прокурори, адвокати и следователи. Нарушена е границата ни. А и турският плавателен кораб е знаел какво прави и че е нарушил морската ни граница.

  Reply
 • 09.02.2017 at 19:33
  Permalink

  Ако допуснем този българин защитаващ морската ни граница да бъде екстрадиран и съден в държавата на нарушителя значи заслужаваме съдбата си. Поклон пред подвига ти Мишо!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'