На шведите им писна от бежанците
В рамките на бежанската криза Швеция, се показа като най-щедрата северна страна – близо 163,000 мигранти бяха приети само за миналата година. Освен, че страната изпитва затруднения да настани мигрантите и да им осигури висок стандарт на живот, шведите станаха свидетели на стотици грозни сцени на изнасилвания, грабежи, атентати и убийства.

Това неминуемо промени отношението на иначе кротките шведи. Социалната система на страната е натоварена до оптималният си максимум, което кара мнозина граждани да искат по-сериозен контрол за имиграцията. Днес 3-ма от 5-ма шведи искат по-ограничен прием на мигранти, според анкета на агенция Инизио, поръчана от вестник Aftonbladet. Освен това се забелязва, че все по-малко шведи са готови да помагат на мигрантите с пари и дрехи. Дали хората са били повлияни от случката, при която мигрант наръга белгийски духовник, който му беше помогнал, не е ясно, казва с усмивка директора на Инизио. Тази година едва 30 % от шведите са склонни да помагат на мигранти, докато в началото на 2015-та броят беше цели 54 %.


Карлин Нелсон от Афтонбладет заяви следното:

„Миналата година снимката на сирийското момченце, което се удави, трогна всички хора в Швеция, което резултира в желанието им да помагат. Сега нещата са по-различни.“

Вижте още – ИЗНАСИЛЕНАТА ШВЕЦИЯ

Само 13 % от шведите все още смятат, че страната трябва да приема още мигранти, докато по-голямата част от населението вече е на противоположно мнение. Друг интересен факт от проучването е, че за пръв път в историята на страната, 65 % от гражданите се съмняват в действията на правителството. Интересен е контрастът между симпатизантите на дясната Демократическа партия, които са почти на 100 % против приема на мигранти, и симпатизантите на левицата, от които все още мнозина подкрепят имиграцията. Все пак се оказва, че много от последните са започнали да симпатизират на десницата именно заради имигрантският въпрос. Проучването е проведено между хора над 18 г., проведено е онлайн.

loading…


 

One thought on “На шведите им писна от бежанците

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'