Мустафа Карадайъ: Не може да живеем в омраза, омразата поражда омраза и от двете страни

Валери Симеонов е носител на езика на омразата, противопоставянето и агресията, но не е само той и Г-н Каракачанов също е носител на този етикет, Волен Сидеров също, каза председателят на ДПС. ”В тази ситуация се опитваме да бъдем адекватния коректив на тази власт. Според нас тази власт е непрозрачна, основата и е грешна. В момента не бих искал да оценявам, но принципа е грешен”. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на Канал 3. ”Валери Симеонов е носител на езика на омразата, противопоставянето и агресията, но не е само той. Г-н Каракачанов също е носител на този етикет. Волен Сидеров също. Този модел, когато се толерира, това е сигнал за обществото, че езикът на омразата е нещо нормално”, коментира Карадайъ .
”На изборите гражданите разпределят отговорностите на политическите партии. Днес ежедневно виждаме как някой раздава. Виждаме как власт имащият раздава. Задайте му въпроса – откъде ги раздава? В петък разбрах, че и Цветанов е тръгнал да раздава. От къде раздава? От вкъщи ли?”, попита лидерът на ДПС. ”Безспорно се гордеем с двата пълни мандата, които Движението за права и свободи има. Бих ви посъветвал да сравните двата мандата на Борисов и нашите по икономически относителни дялове. Безспорно и благосъстоянието на хората е било по-добро.Икономическите показатели по време на кабинета ”Орешарски” също са по-добри. Фалитът на КТБ не е пряко свързан с властта. В момента разследването на КТБ приключи и всеки може да го види. Могат да се видят как се е развивала КТБ в хронология, документите са публични. Ако погледнем фактите, можем да разгледаме фалита на КТБ по-различен начин. Има достатъчно много факти, с които всеки може да се запознае”, обясни той.
”С Ахмед Доган не сме говорили за КТБ”, категоричен бе Карадайъ и обясни, че почетният председател е силен като лидер, политик и общественик и затова ДПС не са желан партньор в правителството, включително и от премиера Бойко Борисов. ”Направихме едно ясно предложение, да се състави програма за управление на страната, която да подкрепим, вместо да участваме пряко във властта”, уточни той. „Не може да живеем в омраза, омразата поражда омраза и от двете страни. Трябва да се промени поведението на власт имащите. Такова поведение е недопустимо, това са опасни тенденции. Не могат да се толерират националисти и популисти във властта. Националистите трябва да излязат от влaстта. Не можем да толерираме омразата и разделението“, каза още той и категорично заяви, че правителството няма да изкара пълен мандат.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'