Москва е готова да отвърне на украинският ракетен удар
Москва заплаши Украйна с ответен ракетен удар,заради стрелби в границите на Крим?
 В случай,че ракета на Украйна премине района на руско-украинската граница в Крим,  Русия заплашва с ответна ракетна атака Киев, според украински медии.
По-рано Украйна обяви,че ще провежда учебни стрелби с комплекса С-300 и обяви опасните райони,като включи и Крим и руски морски територии.
Както пише ZN. UA , ако Украйна  проведе подобна стрелба, руската страна, на първо място ще свали украинската ракета и на второ място,ще унищожи пусковите установки. Информацията се предоставя само от украинската страна. Русия, няма подобно официално изявление.
Руските ПВО войски в Крим, бяха готови за изстрелването ракета в Черно море и преведени  повишена бойна готовност, съобщи ТАСС.
„Украинска провокация“, нарекоха в Москва решението на Киев за провеждане на ракетни стрелби в рамките на суверенното въздушното пространство на страната в района на Крим.
Русия не възнамерява да затвори въздушното пространство над полуострова, тъй като е под юрисдикцията на нашите диспечери. Но да се застраши живота на пътниците на гражданската авиация няма да допуснем.
„Кремъл не може да позволи на Украйна,в нарушение на международното право, да доведе до създаването на опасни условия за международни полети над руска територия и в околните райони“, каза говорителят на руския президент, Дмитрий Песков.Руският флот и армия принудиха украинското правителство да смени районите на учебните стрелби с ракети,в които по-рано попадаше въздушното пространство на руския полуостров Крим. За тази цел четвъртък – в деня преди провокациите на Украйна,корабите на Черноморския флот на Русия бяха изведени на бойни позиции.
Военните кораби на Черноморския флот,интегрирани в системата за защита на  Южния Военен окръг,се дислоцираха по западното крайбрежие на Крим.

Ракетни учения на украинците вече  започнаха.
Спазили са минимално разстояние от границите на Крим  30 километра.
От Федералната агенция за въздушен транспорт заявиха, че в четвъртък вечер Киев е променил района на ученията,извън морските,въздушни и земни граници на Русия.
„Новите области са в неутрални води, териториалните води на Русия, не са засегнати от тази зона,но е в зоната на отговорност на руските диспечери на гражданската авиация,но безопасността не е засегната“,каза представител на властите в авиацията. ПРЕГЛЕДВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'