„Морските тюлени“ на САЩ в България

В сферата на военното дело ще има по-силна подкрепа за страната ни от САЩ, отколкото през последните години, заяви посланик Ерик Рубин.
Следваща година ще има увеличаване на броя на учения и обученията, както и увеличаване на звената и екипите от НАТО и други разквартирувани формирования в България, защото се планира увеличение на силите, разположени по Черноморието, не само по линия са САЩ, но и по линия на Румъния и НАТО, посочи дипломатът, цитиран от БТА.

Ще има увеличаване на броя на военните сили, особено на нашите „морски тюлени“, допълни той. Той каза, че занапред Черно море ще е предизвикателство.

„Граф Игнатиево“ е база
, която ще продължава да е средище на обединените усилия на партньорите, и се надяваме да подобрим съоръженията и оборудването там, каза още посланикът.

Дипломатът информира, че в областта на сигурността и защитата двустранната военна дейност е увеличена с над 400 процента през последните години.

Към момента смятам, че разполагаме с най-добрите канали за обмяна на информация, което включва информация за нови видове заплахи като кибер заплахите, изтъкна посланикът на САЩ.

Рубин подчерта, че обмяната на информация е двупосочен процес и заяви, че с европартньорите се търсят начини за увеличаване на обмяната на разузнавателна информация, за да не се случи втори инцидент като този в Брюксел.

Смятам, че САЩ и България са изключително отдадени на работата за повишаване на защитите срещу тероризъм, заяви американският посланик.

Унищожението на Сирия и милионите сирийци, които загиват и са принудени да мигрират, е чудовищна заплаха и е голям проблем, затова се надявам САЩ и Европа да си сътрудничат заедно и с останалите глобални играчи, включително Китай, който трябва да се превърне в основно заинтересовано лице, а не просто представител в Съвета за сигурност на ООН, посочи още посланикът. Той участва в среща с членове на Американската търговска камара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'