Модна полиция:Ислямска държава наказва за „неислямски“ външен вид

Диван ал-Хисба, т.нар. „модна полиция“ на Ислямска държава принуждава иракчаните да си пускат бради.

От терористичната групировка наказват всеки, който си обръсне брадата, а улични проповедници твърдят, че „мъж без брада се превръща в жена“.

Мъж от Мосул, който съумява да избяга от териториите на Ислямска държава казва следното за Спутник:

„Когато всички мъже са с бради и подкъсени панталони, джихадистите лесно могат да се слеят с тълпата“.

Според човека, нарушителите биват осъждани на бой с камшик или до три седмици затвор през, което време на затворника му пораства брада. Освен това е задължително за мъжете да навиват крачолите си или да ги режат, както правят и бойците на ИД.

„Всички мъже са задължени да имат бради, защото от ИД виждат колко бързо армията и различните милиции напредват към Мосул“ твърди мъжът.

Тези, които не се подчиняват се преследват, излавят и после биват изправени пред специални съдилища. В най-добрият случай се отървават с глоба от 400 долара.

Местните фризьорски салони се наблюдават от ислямистката полиция. Позволено им е да правят само прически, но не и да третират бради.

Друг мъж, който е избягал от ИД твърди, че във Фалуджа е видял как двама младежи са били пребити с камшици, защото са обръснали брадите си:

„Местен съдия на ИД наложи глоба от 400 долара на един човек заради обръснатата брада. А в окръг Саабан 15 души бяха арестувани и закарани неизвестно къде, защото са носели дълги панталони, които покривали глезените им.“

Източник: sputniknews

Превод и адаптация: Български Журналъ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'