Младежи от чужбина правят кампания в подкрепа на Бокова

Кампания в подкрепа на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН организира „Милениум клуб България“. В него членуват млади българи, родени след 1 януари 1981 г., които живеят и работят в чужбина, пише в-к „24 часа“

Клубът ще проведе в четвъртък среща на тема „Патриотизъм без граници“, специални гости на която ще са самата Ирина Бокова и Симеон Сакскобургготски. Всъщност „Милениум клуб България“ се създаде именно под патронажа на царя в края на март във „Врана“.

Сред присъстващите на дискусията в четвъртък ще са още проф. Огнян Герджиков, Милен Велчев, Зинаида Златанова, Илия Лингорски, бизнесмени и политици, както и млади хора от страната и чужбина.Младите българи ще обсъдят и други важни за тях теми, като нуждата от оптимизиране на процеса на легализация на чуждестранните дипломи в България.

За нея ще се търси сътрудничество от вицепремиера и образователен министър Меглена Кунева .Ще бъде дискутирана и горещата тема за правото на глас на българите зад граница, заради която президентът върна промените в Изборния кодекс.

Клубът ще представи структурата си – комитети в чужбина, които ще работят за активна и отговорна българска диаспора.„Целта ни е да дадем възможност на българите в чужбина да работят за развитието на България, дори да не са в страната, и да направим мост между тях и българската държавна администрация, бизнес, медии и общественост“, обяснява Румен Чолаков, който е председател на управителния съвет на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'