Мият турските автобуси пред катедралния храм „Свети Александър Невски“

Превърнаха площад „Александър Невски“ в автогара, мият турски рейсове пред катедралата.
Това заяви общинският съветник инж. Симеон Славчев, който се обяви против паркирането пред катедралния храм в столицата. Колкото и да е трудно, със сигурност няма да е невъзможно да се премахнат паркиралите автобуси пред катедралния храм „Александър Невски“ в столицата. Така смятат стотици софиянци, които изразиха недоволството си във фейсбук от създадената незаконна автогара в центъра на столицата. Никой не обърна внимание на недоволните и те сигнализираха общинския съветник и съпредседател на „Политическа група 5“ инж. Симеон Славчев.
„Мисля, че е абсолютно недопустимо пространството около катедралния храм „Св. Александър Невски” да се превръща в паркинг на автобуси. Храм-паметникът „Св. Александър Невски” е едно от емблематичните места не само на София, но и на цяла България. Постоянното движение на автобуси, както и факта, че пространството пред храма се е превърнало в паркинг на автобуси пречи на миряните и служещите в „Св. Александър Невски”, написа в профила си във Фейсбук общинският съветник Симеон Славчев, който е член на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.
Според възмутените от незаконната автогара столичани проблемът трябва да се реши бързо и безобидно. Много от тях предлагат да се въведе европейска практика, където автобусите не влизат в идеалния център, а туристите ползват пешеходните зони. След първоначалния сигнал до общинския съветник Симеон Славчев той получава още десетки въпроси в онлайн приемната си, която прави с цел пряк и постоянен контакт с гражданите.
Във връзка с десетките сигнали на възмутени столичани днес инж. Симеон Славчев входира писмено запитване до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. В питането си общинският съветник пита кмета на София имат ли автобусите разрешение за паркиране пред храм-паметника „Св. Александър Невски”, както кой, кога, на какъв принцип и с каква мотивация е разрешил на десетките автобуси да паркират пред храм-паметника. Кметът на София трябва да отговори писмено и устно на питането на Симеон Славчев по време на предстоящото на 14-и септември заседание на Столичния общински съвет.
Инж. Славчев обяви, че ще направи и онлайн анкета сред софиянци с въпрос „Как бихте искали да изглежда пространството пред храм-паметник „Св. Александър Невски?“ Резултатите от допитването инж. Симеон Славчев ще представи на първото заседание на Столичния общински съвет и ще настоява пространството пред храм-паметник „Св. Александър Невски” да бъде обособено така, както жителите на София желаят.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'