Mirror:Лондон е следващата цел на ИД

Снимки със заплахи за атаки в Лондон и други световни столици са били пуснати по джихадистката чат мрежа „Телеграм“.От отдела за борба с тероризма изпратиха специални предупреждения към християнските духовници във Великобритания.

Смята се, че следващите цели на Ислямска държава са Лондон и Вашингтон, пише британското издание Мирър. Частната разузнавателна агенция SITE IG предупреждава, че на ислямистката чат апликация „Телеграм“ са били показани снимки със заплахи за Лондон и американската столица.

Една от снимките показва Статуята на свободата, но в пламъци и с надпис „Скоро и Вашингтон“.

sitestatuelibertyflames

Източника на заплахи срещу Лондон и Вашингтон е неизвестен.

Тези заплахи идват след като в четвъртък терористи заснеха брутално видео в, което прерязват гърлото на френски католически духовник.

85-годишният отец Жак Хамал е бил принуден да коленичи преди да бъде брутално заклан в църквата на Гамбета, в Нормандия, заяви монахиня, която е избягала.

От МИ6 са изпратили специални предупреждения и съвети до всички църкви във Великобритания, поради страхове за повтарянето на трагедията от църквата в Нормандия.

Полицейският зам.-комисар Нейл Басу казва „след скорошните събития във Франция, ние повтаряме нашите съвети към всички места свързани с християнското вероизповедание в Обединенето кралство, циркулирахме и специално предупреждение днес.“

„Използваме момента да ги предупредим да прегледат договореностите, които имат за сигурността на храмовете.“

French-judicial-inverstigating-police-apprehends-a-man

Католическият отец Жак Хамал
Католическият отец Жак Хамал

„Както сме виждали досега, Ислямска държава и други терористи многократно са заплашвали християнски, евреиси и други религиозни групи в Запада и по света. Макар и заплахата от терористични атаки да си остава непроменена, ние призоваваме гражданите да бъдат бдителни“ каза комисар Басу

Убийците на отец Хамал, един, от които е бил 19-годишет мъж на име Адел, са заснели клането на телефоните си, според сестра Даниеле, която е успяла да избяга от църквата.

След това джихадистите са изпълнили религиозен ритуал около олтара на арабски, докато полицията е щурмувала мястото на местопрестъплението, а взетите за заложници миряни са избягали.

Храмът Сен Етиен, който стана свидетел на брутална атака срещу християнски духовник
Храмът Сен Етиен, който стана свидетел на брутална атака срещу християнски духовник

Преди смъртта си, отец Хамал е проявил голяма смелост и се е опитал да защити паството си, казва шокираната монахиня, която избягала от църквата.

„Терористите го накараха да коленичи, той се опита да защити себе си и миряните, и така почна драмата“ каза сестрата за радио RMC.

Снимката е на джихадист от Близкия изток, който влиза в ЕС като „бежанец“ и е илюстративна, тъй като няма пряка връзка със събитието от църквата в Нормандия. БЖ

 

 

loading…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'