Министър Ангелкова глоби концесионера на плаж “Централен” в Слънчев бряг с 32 000 лв!

 

Министър Ангелкова размаха пръст на концесионерите-нарушители! Закани се да скъса договори, ако не вземат мерки.

След сигнал на сайтът BIG5.bg за серия от брутални нарушения от страна на концесионера на плаж „Централен“ в Слънчев Бряг, министърът на туризма Николина Ангелкова взе драстични мерки и глоби консеционерът със 32 000лв.

На концесионера на плажа „Слънчев бряг – централен“ Министерството на туризма е наложило неустойка в размер на 32 000 лева заради нарушения. Това съобщи пред журналисти днес в курортния комплекс министър Николина Ангелкова.

При проверка е установено, че на пясъчната ивица има изградени 6 бетонови площадки около заведения на плажа. Установена е и допълнителна търговска площ. При съвместна проверка с екип на РДНСК е констатиран асфалтов паркинг на плажа пред хотел „Европа“.

Министър Ангелкова каза, че ще бъде прекратен договорът с концесионера на плажа „Слънчев бряг – централен“, ако в най-кратък срок не изпълни предписанията. С предупреждения заради драстични нарушения са и други десет плажа по Черноморието.

На плаж „Буджака“ в Созопол и плаж Равда са констатирани липса на спасители и медицинско обслужване. Със същите нарушения са и четири ивици в Общините Бяла и Варна. Там е наложена глоба в максимален размер от 101 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'