Мигранти си разпределят контрола над германските градове и квартали, има зони, в които и полицията не смее да стъпи
Масовата нелегална имиграция от Близкия изток и Северна Африка превръща части от Германия в зоните, където и полицията не смее да пристъпи.

Това са места, където беззаконието е норма, а държавата няма никакъв контрол над случващото се. В тези зловещи места не само гражданите, но и полицаите не смеят да пристъпят.
Властите отричат съществуването на такива места, но полицейски признания и доклади, както и разказите на местните жители, потвърждават наличието на зони, в които царува беззаконието, а държавата е безсилна. Според органите на реда, в тези места бандитски групи от мигранти са узурпирали функциите на полицията и раздават ислямистко „правосъдие“.

Експерти смятат, че германското правителство само задълбочава проблема, като разселва стотици хиляди мигранти в тези зони.

Bild и списание Фокус назовават близо 40 проблемни зони (Problemviertel) в цяла Германия. Това са места, където високата концентрация на мигранти, безработицата, зависимостта от социалните помощи, липсата на културна интеграция и закон са се превърнали в инкубатори за анархия. В своят статия Bild описва тези райони като „разрастващи се гета, паралелни общества и зони, в които никой не смее да пристъпи.“ Става въпрос за Берлин-Нойкьолн, Бремерхафен-Лехе, Бремен-Хюхтиг, Кьолн-Хорвейлер, Дортмунд-Нордщад, Дуисбург-Маркслох, Есен-Алтенесен, Хамбург-Айделщад, Кайзерслаутерн-Астернвег, Манхайм-Некарщад Вест и Пфьорцхайм-Остщад.

Особено виден е този проблем в най-населената германска провинция Северен Рейн-Вестфалия. Според Рейнише Пост проблемните зони там са:

„Аахен, Билефелд, Бохум, Бон, Ботроп, Дорстен, Дуисбург, Дюселдорф, Есен, Айзенкирхен, Гелзенкирхен Зюд, Гладбек, Хаген, Хам, Хейнсберг, Херне, Изерльон, Клеве, Кьолн, Липе, Люденшайд, Марл, Метман, Минден, Мьонхенгладбах, Мюнстер, Нойс, Оберхаусен, Реклингхаусен, Ремшайд, Райн-Ерф Крайс, Райн-Зиг Крайс, Золинген, Уна, Витен и Вупертал.“

Наскоро Der Spiegel публикува секретен полицейски доклад според, който редица райони на Дуисбург, където са заселени имигранти от Близкия изток и Балканите, са се превърнали в „непристъпни зони“, където полицията, провинциалната и федералната администрация не пристъпват, и нямат контрол.

Според доклада правителството губи контрол над редица „проблемни квартали“, а в „дългосрочен план ефективността на полицията не може да бъде гарантирана.“

Дуисбург има население от ок. 500 000 души, от които 60 000 са мюсюлмани от турски произход, което го прави един от най-ислямизираните градове в страната. В последните години градът е станал дом и на хиляди имигранти от България и Румъния (мнозина, от които са от цигански произход), което създава един „волатилен и врящ етно-социален котел“.

Ето какво се казват от Der Spiegel:

„Има квартали, където имигрантски банти окупират цели улици за себе си. Местните граждани и представители на бизнеса биват малтретирани, изнудвани и рекетирани. Хората, които използват трамваи привечер и вечер описват пътуването си като „жив ад“ и „кошмар“.  Полицаите и особено полицайките са мишени за агресия и неуважително поведение.
В средносрочен план нищо няма да се промени. Причините са: безработицата, липсата на квалификация сред мигрантите от Близкия изток и Балканите за немският трудов пазар и етническото напрежение.

Отдавна експерти предупреждават, че проблемните квартали могат да се превърнат в „непристъпни и опасни зони“. “

За електронното издание на Spiegel Райнер Венд, който е президент на Съюза на германските полицаи заяви следното:

„В Берлин или Дуисбург има квартали, където колегите не смеят да спрат колите си, защото знаят, че ще бъдат връхлетени от някоя голяма и агресивна тълпа. При тези атаки не говорим просто за престъпност, а за умишлено потъпкване на държавния авторитет, който федералните служители носят със себе си. Дори най-закоравелите престъпници преди 20 години нямаха смелостта да нападат германската полиция. Днес нападателите показват по този начин, че презират нашето общество!“

Дуисбург-Маркслох се описва шеговито като „паметник на неадекватната интеграционна политика на ФРГ“. Половината от 20-те хиляди жители на квартала са имигранти. Те идват от близо 90 държави и голяма част от тях живеят на социални помощи.

Телевизия N24 направи репортаж за този „дегерманизиран“ квартал, в който се казват следните неща:

„Някога Дуисбург-Маркслох беше известна и предпочитана жилищна зона и място за шопинг. Днес кланове предявяват претенции към тази или онази улица. Полицията е безсилна. Упадъка на квартала е кошмарен.

Полицаите влизат в някои части на Маркслох само след като са получили значителни подкрепления с леко стрелково въоръжение. Дори за най-простият битов скандал трябват минимум 3-4 патрулни коли. Много често се налага служителите на реда от патрулките да носят бронежилетки. Твърде често те биват нападани, бити и плюти от агресивни тълпи. Ако миналата година беше зле, сега е кошмарно. Улиците биват обявявани за територия на някой клан, а гражданите не смеят да излизат от домовете си след 19:00. Насилието се е превърнало в ежедневие.“

Полицейски доклад разкрива, че улиците на Маркслох се контролират от ливански кланове, които не признават авторитета на полицията или властта на държавната администрация. Те контролират улиците и се захващат с нелегален бизнес. В добавка към тези проблеми трябва да се отчетат и имигрантите от България и Румъния. Според Die Welt различните части на квартала са разделени по етнически принцип. Жителите говорят за „кюрдската улица“ или „румънската улица“.

Според радио „Дойчландфунк“ всеки път, когато органите на реда се опитат да си свършат работата, клановете мобилизират срещу тях стотици бойци, които ги изтласкват от квартала. Разследване на местния парламент показва, че основен проблем са ливанските кланове, които могат да мобилизират до 400-500 бойци само с едно телефонно обаждане. Въпросните „войници“ са на възраст между 15 и 25, познати на полицията и с множество престъпни прояви.

Вътрешният министър на Северен Рейн-Вестфалия отказва да нарича групировките „кланове“, защото по федерален закон полицията няма право да „лепи обидни етикети на човешки същества“. Според министър Ралф Йегер, който е представител на ляво-центристката партия SPD (Социалдемократите), да се наричат тези хора „кланове“ би било „политически некоректно“.

В близкият град Гелзенкирхен ливански и кюрдски кланове се борят за контрол над улиците. При един конкретен случай 3 полицейски патрулки били нападнати от над 60 души, които били въоръжени с тояги, ножове, брадви, камъни, триони и боксове.
При друг случай пътна полиция спряла автомобил, чийто мигачи не работели. Шофьорът почнал да бяга, а когато най-после полицаите го настигнали, срещу тях се изправила тълпа от 50 души. Един от двамата служители на реда бил нападнат в гръб от 15-годишен младеж, който започнал да го души, докато полицаят не изпаднал в безсъзнание. Другият полицай бил взет в плен и освободен след жестоко сражение между бандитите и над 30 полицаи, които използвали лютив спрей. По тялото на човека имало прогорени с нажежено желязо надписи, на които пишело „роб“.

Според полицията в Гелзенкирхен, неотдавна в града имало тайна среща между лидерите на три арабски клана, които искали да „възстановят мира между германците и ливанците“. Представителите на клановете заявили на майор Ралф Фелдман, че „полицията не може да спечели войната срещу клановете, защото ние ви превъзхождаме многократно и можем да превърнем Гелзенкирхен в непристъпна за полицията крепост, ако пожелаем.“ Г-н Фелдман им отвърнал, че ако не прекратят дейностите си, още утре може да изпрати цялата полиция срещу тях, на което те откровено се подиграли.

Франкфуртер Ной прес пише, че в цял Рур и Вестфалия кюрдски, арабски, турски и румънски кланове си разпределят кварталите и улиците. „Става въпрос за едно паралелно общество, което наподобява средновековните феодални общества от Европа или даже по-скоро Близкия изток.“

Източник: Института Гейтстоун  Превод и адаптация: Български Журналъ 

 

 

 

 

2 thoughts on “Мигранти си разпределят контрола над германските градове и квартали, има зони, в които и полицията не смее да стъпи

 • 10.11.2016 at 12:56
  Permalink

  Здравей Бобо, е аз също имам познати, който са в Бетлин и потвърждават. Изглежда в статията е преувеличено, но проблем има.

  Reply
 • 09.11.2016 at 13:35
  Permalink

  Аз живея в Германия и само мога да кажа, че в тази статия (между другото с доста правописни грешки и лоша транслитерация) почти всичките данни са меко казано преувеличени или измислени. За разочарование на авторите истината е различна. Освен това и аз четя посочените източници на информация катоSpiegel и Focus, но интересно защо не намирам от автора цитираните места.
  Съвет към автора – не подценявайте читателите Ви. Те не са толкова прости добро верни колкото бихте желал.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'