Мигрант, кандидат за убежище, направи самопризнания, за изнасилването и убийството на немска студентка

Млад мигрант, кандидат за убежище в Германия, призна пред съда във Фрайбург, че е изнасилил и убил 19-годишна германска студентка по медицина. Жертвата, идентифицирана пред съда като Мария Л., съгласно германските закони за защита на личните данни, се удави в плитките води на река Драйзам в университетския град през октомври 2016 г., отбелязват ДПА и БТА. Подсъдимият Хусеин К. за когото се предполага, че е от Афганистан, призна, че е употребил големи количества алкохол и наркотични вещества, преди да свали от велосипеда случайно преминаващата край него млада жена, да я изнасили, да я задуши с шал и да я захвърли в безсъзнание в реката. Той помоли семейството й за прошка.
Самопризнанията в германските съдилища могат да доведат до смекчаване на присъдата, отбелязва АП. Хусеин К. , който е влязъл в Германия през 2015 г., е в ареста от декември 2016 г. Той твърди, че в момента на престъплението е бил на 18 години, но според прокуратурата е бил на 22. Ако съдът прецени, той може да бъде осъден не като непълнолетен на 15 години затвор, а като пълнолетен на доживотен затвор. След задържането му се изясни, че преди пристигането си в Германия е изнасилил и почти убил 20-годишна жена в Гърция. В Германия се водят дебати за групово депортиране на афганистански мигранти, на които е отказан бежански статут. За федералния министър на вътрешните работи Томас де Мезиер връщането на афганистанци в родината им трябва да продължи и занапред. Против това са социалдемократите и Зелените.
Крайъгълен камък на дискусията е въпросът доколко Афганистан може да се смята за сигурна страна на произход, за да бъдат връщани на територията му мигрантите. През лятото груповите депортации бяха временно преустановени. Германия трябва да е горда от топлото посрещане на стотици хиляди кандидати за убежище, много от които бягащи от война и преследване в Близкия изток, каза канцлерът на предизборен митинг пред около 1000 души в рибарското село Щайнхуд, цитирана от Ройтерс и БТА. После смени посоката: „Това, което се случи през 2015, не може, не бива, не трябва да се случва отново.“Тази фраза Меркел използва непрекъснато по площадите из цяла Германия в кампанията си за изборите на 24 септември, които всички очакват да спечели.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'