Мартин Димитров от СДС се преструва на член на БЗНС за да вземе субсидия

Хвалебствена статия за Реформаторския блок в столичния седмичник „Капитал“ предизвика острата реакция на лидера на Християндемократическата партия Ирина Репуц. В публикацията се описват драмите в Реформаторския блок около предстоящите през есента президентски избори и създаването на преговорния екип на коалицията за номиниране на кандидат-президентска двойка.

„Два месеца след вота (парламентарните избори, б.р.) Ирина Репуц поиска запор на държавната субсидия на десния съюз заради неуредени финансови въпроси при разпределението на средствата между партиите от коалицията“, пише изданието. Това изречение очевидно е провокирало Репуц да изнесе скандални факти от кухнята на Реформаторския блок. Тя твърди, че е присвоена субсидията на ХДП за преференциалния вот, както и че за да получи „Гражданският съвет“ държавни пари, настоящият депутат Мартин Димитров е подал лъжлива декларация, че е член на …БЗНС. Избраникът е бивш лидер на СДС.

Публикуваме коментара на Ирина Репуц в профила й във „Фейсбук“ без редакторска намеса:

„Истината за Реформаторски блок и случилото се вътре не е съвсем тази, нарисувана в картинката. Според написаното излиза, че Християндемократическата партия е влязла и излазла от РБ просто ей-така, като междувременно е поискала запор на субсидията, заради разправия за пари.

Но разбира се това е версията, изгодна за Радан Кънев и това, което се нарича Реформаторски блок, а е всъщност една дълбоко порочна и лицемерна сглобка от службогонци и партии с ламтеж за власт на всяка цена, в която просто и естествено ние /християндемократите/ не си намерихме място. Тук не пише, че още по време на кампанията бяхме против прословутата декларация, предложена от Радан Кънев, от която след изборите трябваше напълно да се отметне и която се оказа просто „предизборен трик“ по думите на Лукарски.

Бяхме против и го предизборната кампания, водена на турски език от Корман Исмаилов и писахме протестни декларации. Бяхме против безпринципно влизане във властта без готови законопроекти. Защо не пише, че точката за декларираните приоритети сред които да е образованието беше наше настояване? Защо не пише, че ние първи още на предишните избори, когато всички говореха само за борба с монополите, заговорихме за съдебна реформа и всичко това беше преди да влезем в РБ.

Защо не пише, че субсидията беше разпределена по лъжливи декларации на членовете на гражданския съвет, които декларираха писмено, че са членове на партии, като Мартин Димитров, който декларира, че е член на БЗНС? Защо не пише, че т. нар Реформаторски блок си присвои субсидията дори за преференциалния вот, даден на ХДП? Защо ли? Защото така е удобно на кукловодите на Реформаторски блок и защото у нас вече нищо не е такова каквото се показва на хората.

Съжалявам за този си коментар и че трябва да го направя по повод публикация на уважаван от мен вестник. Заличена памет и като резултат накрая хората остават с убеждението, че всички са маскари, затова да си ги изберем отново. „

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'