Мароканец наръга с нож три деца във френска почивна база, защото били оскъдно облечени
19 юли, Франция – майка и трите й дъщери на 8,12 и 14 годишна възраст, бяха намушкани с нож от 37 годишен мароканец, защото били „облечени оскъдно“.

Френският новинарски канал  i-Télé съобщава, че престъплението се е случило между 9 и 10 часа тази сутрин. Нападателят идентифициран просто като „Мохамед“, намушкал трите невръстни деца пред почивната база, преди да влезне в сградата, където въздал шериатско „правосъдие“ и на майката.

Четирите жертви са откарани в болница в Гренобъл, като поне едно от децата е в тежко състояние. Едно от момиченцата е с перфориран бял дроб, а майката е наръгана в гърба.
Според  i-Télé Мохамед е на 37 години, роден в Мароко и практикуващ мюсюлманин. Известен е на френските власти от десет години, тъй като е задържан многократно за различни престъпления. Досега не е получавал ефективна присъда, тъй като за него са се застъпвали правозащитни организации, както и някои мюсюлмански асоциации във Франция.

Все пак се съобщава, че г-н Мохамед не е в списъка на потенциално опасни и свързани с тероризма лица. От мястото на местопрестъплението той се е опитал да избяга с кола, но френската полиция е съумяла да го задържи.loading…


One thought on “Мароканец наръга с нож три деца във френска почивна база, защото били оскъдно облечени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'