Марин Льо Пен: Дойде време да се защитим от глобализма!

Кандидатът за президент на Франция от партия „Национален фронт“ Марин льо Пен обяви, че Европейският съюз ще изчезне. На предизборен митинг в град Лил, пред насъбралите се подръжници и симпатизанти, Марин Льо Пен обеща че ще запази Франция от „злините на глобализацията“. Тя е на предизборна обиколка из цяла Франция, четири седмици преди „историческите за Франция избори, а и не само за Франция, а и за бъдещето на Европа“.
Марин Льо Пен е отявлен противник на политиката на Меркел, и на Европейският съюз. Тя заяви: Европейският съюз ще се разпадне, защото народите не го искат повече. Арогантните и подтиснически империи, са обречени да се разпаднат. Льо Пен също заяви че: „дойде време да се защитим от глобализма“. Първия тур на изборите във Франция се провежда на 23 април, и проучванията показват че Льо Пен има всички шансове да го премина успешно. Следващия тур е на 7 май. Основните и опоненти на първия тур са Емануел Макрон и Франсоа Фийон. И докато шансовете на Фийон прогресивно намаляват след серията компромати, то Емануел Макрон е спряган за сигурният победител на втория тур на президентските избори.
Повечето агенции дават около 66% на Макрон докато на Марин Льо Пен дават 44%. Около Макрон витаят много слухове, и един от тях е че той е избора на Ротшилд за президент на Франция. Марин Льо Пен обаче засега не възнамерява да се предава и обвини Фийон и Макрон В „държавна измяна, заради политиката им на про-ЕС и глобален пазар“. Големият брой избиратели които се колебаят и все още не са решили за кого да гласуват означава че резултатите си остават непредвидими. Времето между двата тура, и умението да мотивират нерешилите избиратели ще бъдат от ключово значение за крайната победа най-вероятните кандидати Марин Льо Пен и Емануел Макрон.

Български журналъ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'