Марешки заподозря, че БСП, ДПС, ”Атака” и ВМРО ще правят правителство

Лидерът на ”Воля” Веселин Марешки попита какъв ще е крайният изход от едно такова искане за вот на недоверие. И допусна, че може да се подготвя правителство на БСП, ДПС, ”Атака” и ВМРО. Бизнесменът призова, ако има подобна идея, ”да излязат и да кажат”. „Виждате, че всички атаки към националистите са по отношение на Валери Симеонов. Никой не атакува Сидеров и Каракачанов. Ако има идея за такова правителство, да излязат и да кажат“, обясни лидерът на „Воля“.
По думите му в момента няма критична маса от хора, която иска предсрочни избори. „Воля“ няма да подкрепи вота на недоверие към правителството, който БСП и ДПС ще искат.
Той каза това след среща с представители на левицата, която провежда разговори за подготвения от нея вот на недоверие заедно с ДПС. Пред журналисти в парламента Марешки подчерта, че, за да не пришият „Воля“ към нито една от двете най-големи партии, депутатите му ще гласуват на вота „въздържал се“.
Според него не е нормално сега, преди Коледните празници и председателството на Съвета на ЕС, да се внася вот на недоверие. „Темата за корупцията, картелите, контрабандата, ние ще я изнасяме всеки ден и не е необходимо да използваме такъв механизъм, за да можем да се изкажем в още един ден“, коментира още Марешки, цитиран от БТА. В отговор на въпрос той каза, че през септември са заговорили за вот на недоверие и тогава всички са ги убеждавали, че това е безсмислен ход, който нищо няма да допринесе. „Дали трябва да има предсрочни избори, ще стане ясно след евроизборите (2019 г.), които ще са своеобразен вот на доверие към правителството“, каза още зам.-председателят на парламента.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'