Марешки: Съгласен съм Иво Христов да си ходи веднага. Оставката на Главчев не е наша тема

Ние сме дошли да работим, а виждаме, че никой не е дошъл да работи, а се занимават с глупости като в детска градина, коментира лидерът на „Воля“. Парламентарната група на “Воля“ едва ли ще подкрепи искането на БСП за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Това стана ясно от изявлението на председателя на партията Веселин Марешки. Той обвърза оставката на парламентарния шеф с тази на депутата от БСП Иво Христов, който се прочу със скандал, след като определи 80 процента от българите като „дебили“. Ние ще гласуваме оставката на Иво Христов, това може да го запишете като сигурно. Трябва да има оставка на Иво Христов, защото Димитър Главчев не е нарекъл 80% от гражданите дебили. Съгласен съм Иво Христов да си ходи веднага“, заяви Веселин Марешки.
На въпрос как ще гласува „Воля“ предложението за оставка на председателя на парламента Димитър Главчев, внесено от БСП той коментира: „Това не е наша тема в момента. Когато искахме оставките и казахме, че трябва да има вот на недоверие всички ни казваха, че сме глупаци и нищо не зависи от нас. Не сме взели решение“. „ Политическа партия „Воля“ призова депутати да върнат пари за посещение в Молдова, на което не са присъствали. В декларация от трибуната на Народното събрание Боряна Георгиева обясни, че седем народни представители са заявили участие за срещата на българските медии в Молдова, която се е състояла в началото на октомври.
За самолетни билети и настаняването на тези депутати парламентът е похарчил 10 165 лв. В крайна сметка се оказа, че на този форум като гост от Народното събрание присъствах само аз, заяви Георгиева. По думите й от разходите са възстановени само 1837 лв., остават още близо 7000 лв. „Колеги, знам, че за някои тази сума е смешно малка, но това са пари на българския данъкоплатец и ние нямаме никакво право да пропиляваме дори и стотинка. Най-малкото защото така показваме отношението си към хората и техните средства. Още повече, че това е годишната заплата на един български гражданин“, подчерта Георгиева.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'