Макрон подражава на Путин. Спусна се върху подводница от хеликоптер

Френският президент Емануел Макрон във вторник бе спуснат с въже от вертолет на борда на атомната подводница Le Terrible край северозападните френски бреговете – полуостров Бретан. Днес предлагаме подробности от британския таблоид The Sun. До мястото на спускането вертолетът изминал 300 км. Френският президент се спуснал ефектно на подводницата от вертолета с лебедката за товари в „стил Путин”, пише изданието.
Макрон засега е само негов подражател със заявка обаче да му стане конкурент. Както напомня авторът на публикацията, Владимир Путин е известен със снимките си, на които е изобразен да се занимава със спорт и бойни изкуства или да язди кон. Макрон прекарал 4 часа на подводницата, която се потопила на дълбочина 70 м и дори взел участие в симулацията за стартиране на ракета. В стила и на холивудските филми френският президент гледал през перископ и разговарял с екипажа по интеркома.

Посещението на подводницата станало част от визитата в залива Ил Лонг, където е разположена базата за подводници на Франция. Макрон се срещнал със състава, отговарящ за съхраняването и обслужването на ядрените бойни глави. След Брекзит Франция остана единствената страна в Евросъюза, притежаващ ядрен потенциал, напомня изданието.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'