Маккейн към Тръмп: Доналд, не се сближавай с Путин, предупреждавам те!!!
Републиканецът Джон Маккейн предупреди новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп за недопустимостта от сближаването с руския лидер Владимир Путин, предаде CNN.

Както уточнява телевизионният канал, Маккейн в своето изявление не е назовал името на Тръмп, но не е оставил съмнения относно мнението си за това, какво ще се случи, ако президентът на САЩ поиска да се сприятели с руския си колега.

 

Според политика, опитите на Обама да се занижи градусът на напрежението между Москва и Вашингтон са позволили на Русия да засили влиянието си в Сирия и да окаже подкрепа на оказалия се в трудно положение сирийски лидер Башар Асад.

Маккейн подчертал, че САЩ не трябва да се оказват на страната на Москва и Дамаск в Сирия.

 

 «Америка е била истински велика тогава, когато е била на страната на тези, които се борят с тиранията. Ние трябва да сме на тяхна страна и сега», — заявил американският политик.

 

 Маккейн посъветвал Тръмп да не обръща внимание на примирителния тон на Путин, наричайки руския лидер «бивш агент на КГБ», който «заплашва американските съюзници и се е опитвал да попречи на изборите в САЩ».
Маккейн е известен със своята антируска позиция и резките си изказвания по адрес на Москва.
По време на предизборната кампания през 2008 г. републиканецът призова да се създаде «нова ООН, без Русия и Китай».
През 2003 г. Маккейн заяви, че руското правителство не споделя американските базови ценности, а това означава, че «не може да бъде приятел или партньор и рискува със своето собствено поведение да се постави в графата врагове».
Петя Паликрушева / News Front

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'