Лекарският съюз: Здравната ни система е пред срив, болници фалират, пациенти умират

Системата куца и се случват неща, за които години наред Българският лекарски съюз алармира. С особен поглед и особено отношение се отнасят към това, което сме казвали, заяви председателят на Български лекарски съюз д-р Венцислав Грозев по повод нестихващите скандали в здравеопазването и трагичните случаи от последните седмици. Според него, лекарите и медицинските сестри се явяват донори на системата, отнасят се към тях като към втора ръка хора, Д-р Грозев посочи някои от най-големите проблеми като недофинансирането на системата, прословутата по думите му надлимитна дейност, демографската криза сред медицинските лица.
„Моите лекари и медицински сестри се явяват донори в здравеопазването. Полагат своя труд в максимална степен и въпреки това се отнасят към тях като към втора ръка хора. За съжаление не можем да внесем закона в парламентарните комисии“, обясни медикът. Той бе категоричен, че дългогодишните проблеми в здравеопазването в крайна сметка дават своя ефект и посочи за пример болницата във Враца, която остана без реанимация. „Намеква се, че имаме голям процент недобросъвестност. Българските лекари и сестри не са нито крадци, нито мошеници. Постоянно се повишават минимална работна заплата, осигурителни прагове… болниците обаче получават от години едни и същи цени за един и същи труд“, каза още д-р Венцислав Грозев.
2 thoughts on “Лекарският съюз: Здравната ни система е пред срив, болници фалират, пациенти умират

  • Pingback: Лекарският съюз: Здравната ни система е пред срив, болници фалират, пациенти умират | Сливен ДНЕС и УТРЕ

  • 06.10.2017 at 4:41
    Permalink

    Защо само държавни и общински болници имат финансови проблеми? Защо един път не чухме за фалирала частна болница? Защо ли? Ще ви кажа защо. Защото частните болници обират леките случаии , при нимимум разходи правят максимална печалба, правят необходими хоспитализации, а тежките и по- не печаливши клинични случаи ги подаряват на останалите будали. Кой има интерес от тях, сис сигурност не толкова населението, колкото собственика, масово има по две и повече клиники с индетична дейност. При демографка криза успоредно с намаляване на населението се увеличават болниците, ако това не е източване на здравната каса, значи сме първи в Европа по брой болници на глава от населението. Да ни завиждат братята европейци!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'