Лавров: В ЕС има „агресивно малцинство“ против Русия!

В ЕС се засилва тенденцията на отказ от политизирания подход към Русия, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. В интервю за руската телевизия „Мир“ Лавров каза, че тенденцията на отказ в Европейския съюз от политизирания и идеологизиран подход към Русия постепенно се засилва, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
Според министъра съществува ненормална ситуация, при която някои западни партньори на Русия се опитват да поставят „политиката, политизирания, идеологизирания подход над основополагащите икономически интереси на своите страни и граждани“. „По мое мнение се засилва тенденцията на отказ от тази аномалия“, посочи той. По думите на Лавров обаче в ЕС продължава да има „агресивно малцинство“, което се обявява против нормализация в отношенията с Русия.
„Принципът на солидарността по своята същност би трябвало да предполага търсене на консенсус, на компромис между крайни позиции“, каза той. „Има ги позициите на тези, които са категорично против всякаква нормализация в отношенията с Русия, има ги и позициите на тези, които се обявяват за това да се тръгне още сега към излизане от тази задънена улица на санкциите.“ „Не искаме да се месим във вътрешните дискусии, но виждаме как реално се развиват те в Европейския съюз“, каза Лавров.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'