Кубрат Пулев: Водят се преговори без да съм попитан. Това не е републиканско, а битка за световна титла

Кубрат Пулев излезе с изказване, че никой не е се е свързал с него, за да води преговори за предстоящия му мач срещу шампиона Антъни Джошуа за колана на IBF.Само преди няколко дни ESPN съобщи, че датата и мястото на предстоящия сблъсък вече са ясни – 28 октомври, Кардиф. Пулев обаче категорично отрича промоутърите му да са му съобщавали подобно нещо. Ето какво още каза по случая Пулев на официалната си страница във Facebook: „Водят се преговори, без да съм попитан дори. Но това не е финал на републиканско първенство, а битка за световната титла“, заяви родната ни боксова гордост.
– Кубрат, можеш ли да потвърдиш вече официално новината за твой мач срещу Антъни Джошуа за световната титла?– За съжаление с моите промоутъри изобщо не сме в синхрон. Първо, мен никой не ме е уведомил за крайна дата. Имахме разговори по тази тема, но не сме се разбрали за нищо конкретно. По принцип от доста време комуникацията ми с Кале Зауерланд и с управителя на компанията, не е никак добра. Преди извесно време обсъждахме предстоящия двубой, но не стигнахме до нищо конкретно. Мястото, от което разбрах, че тази дата остава са медиите. Чуждите и българските.
– Това, което казваш звучи шокиращо. Все пак ти си човекът, който се очаква да се качи на ринга и да се изправи срещу Джошуа? Нали така?!– Абсолютно. Чета и слушам как е решено вече всичко, договорена е дата, място на двубоя и всичко това разбирам от медиите. Само, че не говорим за финал на републиканско първенство, а за битка за световната титла!
– От отговорите ти става ясно, че преговорите за мача, се водят без много да се интересуват от твоето мнение, при това, за най-важния мач в кариерата ти?– Да, разговорите започнаха по-сериозно преди две седмици. Първо чакахме Кличко да каже дали ще приеме реванш, след това се втурнаха да уговарят срещата, но с мисълта за комисионна, а не за победа. Ако за някои хора мач срещу Антъни Джошуа е уникална възможност да се заработят милиони, за мен нещата изглеждат различно! Аз никога не съм се качвал на ринга, воден от мисълта какво и колко ще спечеля. Финансовата част не е най важната и сега. Аз искам като се кача на ринга, да бъда подготвен, да бъда готов да се боксирам за победа!
– 28 октомври в Кардиф. Това се спряга вече като официално и окончателно и като договорено…– Откакто съм в позицията на официален претендент за световната титла повтарям, че аз имам нужда минимум от 3-4 месеца време, в което да мога пълноценно да тренирам и да се подготвя професионално за подобен сблъсък. И стоя зад думите си. Преговорите между щабовете на Джошуа и Кличко вървяха половин година преди да се стигне до срещата им. Защо тези с моето участие трябва да бъдат претупани за две седмици?
– Сигурно ти е трудно да се съхраниш психически при тази ситуация, която е меко казано непрофесионална и направо шокираща за организация като „Зауерланд“…– О, не, не. Психически съм толкова здрав, че мога да понеса с лекота много по-голямо натоварване. Но тук говорим за кариерата ми. Аз не съм се трудил и не съм се борил толкова години, че някой друг да си позволи да ме пренебрегва и да си играе със съдбата ми. Имам много енергия и искам да я насоча правилно, да се подготвя добре, защото този мач за мен е огромно предизвикателство и възможност и знам че мога да победя.2 thoughts on “Кубрат Пулев: Водят се преговори без да съм попитан. Това не е републиканско, а битка за световна титла

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'