Кошлуков се извини в ефир за „средния пръст“

Програмният директор и водещ на БНТ 1 Емил Кошлуков се извини за показания в петък вечер в рамките на същото предаване среден пръст в ефир. По график вчера(понеделник-б.р.) Кошлуков не трябваше да бъде водещ, но изненадващо се появи в ефир.

В петък, като водещ на предаването „Още от деня“, Кошлуков показа среден пръст срещу един от лидерите на екопротестите в защита на Пирин – Борислав Сандов. Така програмният директор демонстрира, че такъв жест е показал и един от протестиращите пред сградата на телевизията, където те изразиха недоволството си от начина, по който тя отразява тези събития. Сандов се разграничи от този жест и коментира, че това е единична проява, вероятно провокация.

Ето и цялото извинение на Кошлуков:

Мисля, че дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио. Той беше провокиран от подобни жестове, придружени с нападки и обиди към мои колеги от БНТ, но това не ме оправдава.

Първо, защото аз съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора, но второ, защото имам достатъчно опит като водещ – от години съм пред екрана и би следвало да се владея по-добре. Нито пък ситуацията е била толкова трудна. Ката дисидент и политически затворник и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-напрегнати ситуации. Даже по-тежки. Така че без увъртане трябва да кажа: дължа и ви поднасям своите извинения.

Съжалявам наистина за това, което стана, няма да се повтори повече, но трябва да добавя,че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам. Ще бъде по-възпитано, но ще реагирам, защото в моя светоглед, начина, по който възприемам света, има четири съсловия, четири професии, които са недосегаеми: полицай, лекар, учител и журналист.

Аз вярвам, че единият пази живота ни и сигурността, другият пази здравето ни, третият пази децата ни, а четвъртият – журналистите, пазят демокрацията. Помня времето, когато нямаше свободно слово и нямаше демокрация, така че всеки, който нападне журналист, който посегне на полицай, който си позволи да бие учител или лекар, реагирам първосигнално. Но това е обяснение, не оправдание.

Нямам никакво оправдание за моето поведение. Затова още веднъж ви поднасям моите извинения и искрено съжалявам за това което стана, може би ще ми дойде и на мен акълът някой ден, макар че съм на 52.

П.П. Извинението на Кошлуков е прието. Това обаче не променя факта, че е едно скапано лайно. Лайното си е лайно. Изобщо няма работа в БНТ, особено като „Програмен директор“. И все пак една малка поправка: Има четири съсловия които са недосегаеми: лекари, учители, полицаи и съдии. Не журналисти, съдии. Ама Кошлуков освен, че е лайно(по характер) не е умно лайно. Обикновено лайно е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'