Корнелия Нинова от Москва: Ние сме против морската инициатива на Румъния и срещу санкциите

Корнелия Нинова обяви в Москва, че БСП е против участието на България в морската инициатива на Румъния в Черно море и за отмяна на санкциите срещу Русия, предаде dir.bg.

„Ние сме против участие на България в морската инициатива на Румъния в Черно море и включването на България в регионални военни формати, както и сме за отмяна на санкциите срещу Русия.“

Това заяви председателя на НС на БСП Корнелия Нинова по време на срещите проведени в рамките на 15 – я конгрес на партия „Единна Русия“ в Москва.

Нинова се срещна със Сергей Наришкин, председател на Държавната Дума – парламента на Руската федерация.
Двамата обсъдиха санкциите наложени на Русия и позицията на БСП за тяхното премахване, както и за отмяна на списъка за забрана за пътуване в ЕС на лица от Руската федерация.

„Тези санкции нанесоха вреди на българската икономика, селско стопанство и туризъм. Ние настояваме за тяхната отмяна“, каза Корнелия Нинова.

Ние сме за развитието на добросъседските отношения и против конфронтация и политики, които водят да военно противопоставяне в нашия регион и ни вкарват отново в надпревара във въоръжаването.

Лидерът на БСП се срещна и с председателя на Висшия съвет на Единна Русия Борис Гризлов. Между двете партии има подписан протокол за сътрудничество и партньорство от 2003 година.

Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на междупартийните отношения, активизиране на контактите между ръководствата им, както и развитието на политическите отношения и икономическите връзки между двете страни.

Председателят на политическа партия АБВ и бивш президент Георги Първанов също е в Москва за XV конгрес на партия „Единна Русия“.
Той участва в кръгла маса на тема: „Светът през 2016 г. Предизвикателства и възможности“.

Той присъства на конгреса на руската управляваща партия като почетен гост, съобщиха от партийната централа в София.

В изказването си Георги Първанов подчерта необходимостта от изключване на войната от арсенала на международната политика и укрепване на системата за международна сигурност, в чийто център стои ООН.

Той изказа убеждение, че съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия и призова за снемане на санкциите против Руската федерация.

Георги Първанов отдели специално внимание на ситуацията в Югоизточна Европа, в частност в областта на енергетиката. Той се обяви за възобновяване на диалога по големите енергийни проекти за доставка на енергоресурси и по бъдещето на ядрената енергетика.

loading…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'