Коритаров: Русофилите са примитивни и необразовани хора
„Проблемът на руско-украинските отношения не се изчерпва с това, дали ще има примирие или мир в Източна Украйна, а опира до това, дали Русия ще се оттегли от окупирания полуостров Крим и ще позволи възстановяването на суверенитета на тази легитимна според принципите на международното право украинска територия, която в момента се намира под руски ботуш.
От тази гледна точка, тезите за примирие и за укрепване на спокойствието в Източна Украйна са само камуфлаж, чиято цел от гледна точка на Путин е да накара Европа и света да забравят за руската окупация на Крим и на практика да признаят неговото откъсване от украинската територия. Аз смятам, че Европейският съюз, НАТО и западният свят трябва да имат много по-изострени сетива и не толкова къса памет, така че темата за Източна Украйна да бъде обвързана с темата за Крим.

 

От формална гледна точка България се придържа към режима на санкции срещу Русия от страна на Европейския съюз. Дори наскоро българският външен министър Даниел Митов препотвърди една такава наша позиция. В същото време обаче прави впечатление, че на равнище политически партии се засилват гласовете, които настояват за свалянето на санкциите срещу Москва. Става дума за гласове от лявото политическо пространство. На първо място това е Българската социалистическа партия.

 

Като цяло прави впечатление едно отчетливо обособяване на евразийско ценностно пространство, доколкото Евразия може да бъде свързвана с ценности. По-скоро това е пространство на антиатлантизма.

Говорим за едно поляризиране на българското обществено политическо пространство. Въпреки, че в момента по-голямата част от обществото, поне в лицето на неговото партийно представителство, продължава да изразява привързаността си към евроатлантическите ценности, мисля, че у нас назрява ценностен конфликт.

 

Тук не става дума за руската култура. Нормалните и средно образовани хора правят много ясна разлика между руска култура и Владимир Путин. Руската култура дообогатява световната цивилизация. Колкото до Путин, като всеки нацистки, експанзивен и диктаторски режим, по самата си същност отрича демократичността на руската култура.

Тук става дума за два антипода – руската култура и режимът на Путин.

Русофилството в България е криворазбрана безпросветна политическа ниша за социално примитивни и необразовани хора.

Причината за това е, че те не правят разлика между основните съставки на това понятие.

Русофил е човек, който обича руската цивилизация, а от там следва, че той трябва да е демократ.

Един демократ би трябвало да отхвърля всякакъв модел на режими като този на Путин.
В България не можем да говорим за класическия модел на русофилство, а по-скоро за сляпофилство.

У нас т. нар. русофили смятат, че щом е Русия, значи е добро, без значение дали се управлява от човек като Путин.

За мен истинските русофили са тези, които отричат категорично недемократичния пронацистки режим на Путин и си дават сметка, че бъдещето на истинската цивилизована Русия е свързано с либералната демокрация.

Нещо, което олицетворяваше политиката на Борис Немцов.

В България смисълът на тези понятия – русофили и русофоби, са силно разместени. Тук трябва да говорим по-скоро за демократи и недемократи, тъй като едва ли е най-подходящото в 21-и век да обясняваме партийна система от 18-19 век.

По начало датата Трети март е злополучна идея за национален празник.

Тя не е добра, не е консенсусна и най-малко отразява историческата реалност на независимостта.

По простата причина, че след Трети март България не получава тази степен на независимост, каквато е на 22-и септември 1908 г. Тогава страна ни става напълно независима в степента на значението на това понятие от международното право. Напротив, Трети март е последван от Берлинския договор, от отделяне на територии и от разпокъсване като цяло на България. Освен това, по силата на политическата експлоатация днес тази дата, е заредена с конфронтационна употреба и противопоставяне на верска и етническа основа.

Трети март служи за платформа на пропутински послания от страна на българските сателити на режима в Кремъл.

Съответно датата служи и за охулване и поругаване на един цял етнос в България, какъвто е турският.

Семантиката на турски ятагани и турско робство е нещо, което дори не е подтекст, а открит текст, с който се вменява историческа вина на българските турци, каквато те нямат. Нека да се върнем в историята.

България не се освобождава от турско робство, а от османско владичество.

Турците в Османската империя са само част от етническите групи.“

Георги Коритаров

News Front публикува това с омерзение. За да имате представа как изглежда дъното.9 thoughts on “Коритаров: Русофилите са примитивни и необразовани хора

 • 01.12.2016 at 9:37
  Permalink

  „Скъпи “ ми другарю Коритаров ! Четири години със старание и любов изучавахме руския език,руската литература, имахме прекрасни учители ,които ни научиха да обичаме тази култура и този народ ! Нали и ти беше сред нас в 35 ГРЕ „М.И.Калинин “ и беше старателен зубър . Къде отидоха тия четири години от твоята биография ? Защо таква омраза, защо в името на това да изкараш некой лев се чудиш какво и кого да плюваш ! Срамота ! Жалко за прекрасните години изживяни в най-прекрасната ни възраст !Но ние не сме като теб късопаметни и въртипутурковци ! Ние винаги ще обичаме руския народ, руската литература, руската култура и не можеш да обиждаш ,че русофилите са ограничени и необразовани .Ти също получи своето средно образование в тази среда . Тогава публично задраскай четири години от живот си !

  Reply
  • 03.12.2016 at 7:30
   Permalink

   Коритаров говори за путиновия режим, не за руската култура. Така, че четете внимателно! Язък за завършеното от Вас 35-то у-ще…

   Reply
 • 29.11.2016 at 15:24
  Permalink

  Само ще напомня, че „санкциите“ са по списък срещу важни клечки от администрацията на Путин, свързани пряко или косвено с нарушаването суверенитета на Украйна, окупацията на Крим и Донбас, и същите тези санкции не се отнасят до хора или личности извън списъка. Също така, санкциите спират възможността РФ да купува или изнася западни технологии за военната и добивната си промишленост. Вносът на хранителни и други продукти за населението е забранен от Путин, в отговор на западните санкции и едновременно удрят населението на РФ и вносителите на тези продукти. При това, заловената контрабанда (обикновено чрез белоруски, казахстански и други близки вносители-посредници) се унищожава идиотски, вместо да се предостави на болници, интернати, детски градини и старчески домове, които бедстват. Чиновническата каста се снабдява, както навремето номенклатурата на КПСС, от специални складове и магазини, недостъпни за електората.

  Reply
 • 29.11.2016 at 4:47
  Permalink

  Начина на мислене на Коритаров ми допада и напълно съм съгласна с написаното. . .

  Reply
 • 28.11.2016 at 16:25
  Permalink

  Противно е дори да се чете. Питам се този псевдодемократ – доносник сега кого обслужва? Или това няма значение – важното е някой да плаща. Ако Президентът на Русия е такъв диктатор защо народът – руски му гласува такова голямо доверие? Защо такива хора с нечисто минало си разрешават да съдят цели групи хора, както и да се изказват кои празници трябва да са национални и кои- не. Наглостта им е безгранична. Може би Коритаров е решил, че е време да се глави на работа при други господари. Примитивни съждения на примитивни хора. Те дори не се сещат, че най-добре е да се скрият в някой ъгъл и тихо да си живуркат колкото им е отредено.

  Reply
  • 28.11.2016 at 18:44
   Permalink

   Знаеш ли Божурке. колкото по-тоталитарна е държавата, толкова повече поданници гласуват за царя и толкова по-голям е резултатът. Нима не помниш изборите у нас до 1990 г. – 99,5% – ЗА ?
   За хората с нечисто минало като пишещия – и аз съм удивен, но явно да се осъзнаеш е по-добре късно, отколкото НИКОГА !
   А като гледма, ние с теб май сме се скрили доста по добре от него …

   Reply
  • 28.11.2016 at 20:30
   Permalink

   „Ако Президентът на Русия е такъв диктатор защо народът – руски му гласува такова голямо доверие? “ – че то народът немски още по-голямо доверие гласува на Хитлер, ама краят му бе трагичен!

   Reply
 • 28.11.2016 at 16:24
  Permalink

  Глупости не коментирам!!

  Reply
 • 28.11.2016 at 12:08
  Permalink

  Тази примитивност на русофилите,е наследена от комунистическата идеология ,защото тя е въведена и наложена на сила /за разлика от идеята във Франция-например/ от примитивните обирачи на мандри -необразовани лумпени ,които се крият от закона или са се полакомили от благините,които им предлага властта ! Русофилите не могат да не бъдат примитивни , защото са наследници и възпитаници на тези хора!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'