Командирите от ВВС на САЩ си посипват главите с пепел: КНР и Русия ни задминаха!!!
Америка все повече изостава от Русия и Китай в технологичната надпревара по разработката на хиперзвукови ракети, пише Washington Free Beacon, позовавайки се на изследване на ВВС на САЩ.

«КНР и Русия вече провеждат изпитания на високоскоростни маневриращи въоръжения, които са опасност за американските сили с предно базиране и дори за континенталната част на САЩ», — се отбелязва в документа.

Американските военни за първи път признават в документи своята тревога по повод руските сили в глобалната надпревара във въоръженията.
Съревнованието стартира около разработката на хиперзвуковите ракети, които целят нанасяне на ядрени и конвенционални удари, отбелязва изданието. Тези устройства са способни да летят със скорост пет пъти по-голяма от скоростта на звука и да маневрират, избягвайки наличните системи на ПРО, които са разработени за противодействие на балистичните ракети.

Председателят на отдела за разработка на доклада Марк Луис отбелязва, че новото въоръжение на Москва и Пекин може да коригира мнението на американските военни по отношение на стратегията за «глобалната бдителност» и върху понятията за военна  мощ…

«Настъплението и отбраната — това са две страни от един медал. Както и в годините на студената война, единственият надежден инструмент за сдържане на хиперзвуковите ракети може да бъде заплахата от симетричен контраудар», — цитира изданието думите на Луис.

Според генералния директор на руската корпорация «Тактическо ракетно въоръжение» Борис Обносов, хиперзвуковото оръжие може да се появи в Русия в началото на следващото десетилетие.

Както е отбелязано в новата концепция за външната политика на Русия, подписана от президента Путин преди дни, Москва е за конструктивно сътрудничество със САЩ в сферата на контрола над въоръженията, но преговорите за по-нататъшното съкращаване на стратегическите настъпателни сили са възможни само с отчитане на всички фактори, влияещи върху стабилността.
В тази връзка концепцията оценява като заплаха за Русия глобалната система на ПРО на САЩ.
News FrontOne thought on “Командирите от ВВС на САЩ си посипват главите с пепел: КНР и Русия ни задминаха!!!

  • 02.12.2016 at 17:14
    Permalink

    Само глупак не би си направил защита, Само глупак си мисли, че Русия няма интелекта и възможностите за това. Само глупака си мисли, че вечно може да убива и краде?

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'