Каракачанов: Ако бях на мястото на Йончева, щях да им бия два шамара и да ги върна. Липсват само локум и кафе, с които да ги гощава.

Целта на оградното съоръжение на границата – да спира масовото нахлуване на бежанци в България, е изпълнена, коментира министърът на отбраната. По повод филма на Елена Йончева Красимир Каракачанов заяви, че тя не се държи като депутат, а като журналист, който търси евтина сензация. Каракачанов изрази възмущение от кадри от филма, при които в реално време се заснема как мигранти преминават със стълба над телената ограда по границата с Турция. С уточнението, че не е гледал филма, министърът обяви пред Би Ти Ви, че ако бил на мястото на Елена Йончева, нямало да ги гледа как прескачат, а с два шамара е щял да ги върне обратно. По думите на Каракачанов е нормално някой да успее да прескочи оградата по българо-турската граница, но главната цел на оградата е изпълнена – а именно да спира масовото нахлуване на бежанци в България.
„Имаме три проблема с оградата – нямаме достатъчно патрули, видео наблюдението, на което изтича ресурсите и човешкия фактор. Винаги ще има хора, които ще се изкушават да приберат едни пари и да помогнат на нелегални мигранти. Подобни случаи има, но и немалко са разкритите нелегални мрежи. Защо не отидете да снимате в Гърция някоя база или пристанище? Това всичкото е обявено за специални обекти. Трима души са на този филм – тя, оператора и шофьора. Тя отиват да снимат и да наблюдават как нелегални мигранти преминават оградата. Аз на тяхно място ще ги сваля и ще им бия два шамара. Ще ги питам „Ало, какво правите тук?!“. Ето, гледайте“, сочи мониторите, на които текат кадрите и продължи, че липсват само локум и кафе, с които да ги гощава.
Филмът „Граница“ на Елена Йончева беше показан миналата седмица. Според автора на лентата има сериозни съмнения за корупционни практики при изграждането на съоръжението по границата и има пропуски в охраната. Филмът предизвика полемика между вицепремиерът Валери Симеонов и депутатът от БСП – Елена Йончева. По мнението на Красимир Каракачанов е необходимо по-голямо насищането на оградата с патрули, които да са по-плътно разположени и могат да реагират по-бързо. Той уточни, че такива в момента има, но не са достатъчно. Министърът отбеляза още, че в някои от участъците камерите наистина не работят, но обясни, че това се дължи на факта, че видеонаблюдението е правено преди 3 години и не е сменяно. Като друг проблем той отчете човешкия фактор. „Колкото и хора да наситим, ако няма система на контрол винаги ще има такива, които ще се изкушат да приберат едни пари и да съдействат на нелегални мигранти. Подобни случаи има, но има и не малко разкрити“, коментира Каракачанов. „Фактът е, че заградителното съоръжение по българо-турската граница спря това, което се случваше само преди година и половина на гръцко-македонската граница, македоно-сръбската граница и от там – до Австрия – тълпи от десетки хиляди хора“, изтъкна военният министър.One thought on “Каракачанов: Ако бях на мястото на Йончева, щях да им бия два шамара и да ги върна. Липсват само локум и кафе, с които да ги гощава.

  • 18.11.2017 at 6:28
    Permalink

    Gospodin Karakashanov,vazmyten sam ot prostotiata Vi ot izkazvaneto Vi,she ne ste gledali filma,zachtoto tova e Laja.Kak moje edin shovek na takav post da komentira kato ylishno Xlape,Chtiax da im ydaria po dva chamara,glyposti,no ot glypav Sovek kakvo da izleze ot ystata.Ne Elena triabva da razdava chamari a Vie, koito ste otgovorni za tazi granica,Vie izbranite da zachtitavate Balgarskite interesi a ne VACHITE.Az sam slyjil na tazi granica i mi e mnogo,ama mnogo iasno kakvo e GRANICA.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'