Как се контролира светът:Хегемонът се крепи на обръч от военни бази

Не минава ден в живота на един човек, в който да не се споменат американски бази или войски на НАТО. Няма как и да не забележим контрола над медиите от страна на Пентагона и мултимилиардната пропаганда на Вашингтон, която се разпространява като инфекция из цяла Европа, Близкия изток и света като цяло.


НАТО и САЩ са едно и също!

 Всеки ден виждаме как обществото ни се фанатизира срещу Русия и свободните суверенни държави по света, които са като трън в очите на американските политици и генералитет. Това фанатизиране и ефектът от американската пропаганда на европейска почва. Това се вижа ясно с пробутването на напоследък нашумялото споразумение между ЕС и САЩ наречено ТПТИ/TTIP. То бе наложено от вашингтоското лоби в Европейския парламент и Европейската комисия и показа кои точно са политиците-подлоги на Америка. Но най-опасният и явен метод на контрол върху европейските държави от страна на САЩ си остават техните военни бази, който никнат като циреи върху суверенна земя.

В момента в света има над 3000 военни комплекса на САЩ. Отражението им върху нашето ежедневие и начин на живот може и да не се забелязва пряко, но то е там и определя халюциногенното ни разбиране и виждане за света и живота. На пръв поглед една военна база не нищо повече от казарма с оръжия и военна техника, примамваща проститутки, но ако направим по-задълбочен анализ ще разберем, че те всъщност съдържат в себе си политически претенции към съответната страна, в която се намират. Те също са военни постижения, които позволяват на САЩ по-продуктивно да си мери патката с Русия и Китай. Във военните им бази също се развива изключително мащабна покупко-продажба на оръжия и рестриктирани материали. Тези окупационни щабове изиграват оргомна роля и в културното асимилиране на народите и служат за командни центрове за финансиращи държавно-подривна дейност НПО-та и движения, като в частност за България – „Америка за България“.

Във всяка страна, в която се появят американски бази се забелязват необратими културно-икономически и геополитически изменения. Те налагат своята власт чрез фискална, морална и културна асимилация. В много държави се наблюдават и издевателства над местното население от страна на американски войници. Има данни за изземане на земя с цел на нея да се помещава бъдеща военна база на САЩ; засвидетелствани са и замърсявания на околната среда около базите с гориво, отровни и радиоактивни материали. В България има документирани няколко десетки случая на американски и натовски войници да бият и изтезават български деца, но всички те са останали безнаказани.

Тези бази никога нямат за цел да поддържат сигурността в региона, в който се намират, както претендират от Пентагона, а точно обратното – те карат хората да се чувстват потиснати, репресирани и наблюдавани, което е и част от контрола, което американските бази налагат.

Още от Втората световна война, американската военно-окупационна политика е подпомагала и подкрепяла немалко фашистки и диктаторски режима, въпреки официалната позиция на Вашингтон, че са изрично против тези начини на управление. 

Но най-голямата опасност, която придружава една американска база е това, че тя привлича внимание и при евентуален военен конфликт страната, в която се намира става стратегическа цел. 

 Но нека не обвиняваме американското население за империалистическите методи и цели на правителствата им. Те не са по-малко роби от хората в страната, която САЩ окупира и унищожава. Американските граждани отдавна не са тези, които избират и назначават политици, защото Конгресът на САЩ, вече почти цяло столетие, се контролира от мултимилиардни военни корпорации, работещи само за печалбата, без да се интересуват от хората и семействата, които ще избият, за да спечелят поредния милион. Те нито се интересуват от американските работници, робуващи им цял живот, нито от войниците, които ще загинат уж защитавайки родината си от „терористите“.  /barikadata
loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'