Извънредно! Родители пазете децата си! Играта „Син кит“, която кара деца да се самоубиват, вече е факт и у нас
Родители, говорете повече с децата си. Защото една зловеща игра, която кара децата да се самоубиват,става като мания в световното интернет пространство. Намира фенове и срлед българските хлапета. Чрез играта подрастващиге са карани да си прерязват вените. В други случаи са принуждавани да пръскат от съвсем близо на ръката си флакон под налягане и така да получават белези като от изгаряне. Психолозите съветват родителите да бъдат особено внимателни и да проследяват кореспонденцията на децата си, твърди „Контрапроп.ком“, цитиран от Пик.

„Събуди ме в 4:20, В играта съм, чакам инструкции“. Това пишат в профилите си малките Вера, Катя, Люба, Миша, Игор или Андрей. Следва и хаштаг „син кит“.

Син кит – така се нарича новата онлайн руска рулетка, която играят подрастващите русначета, казахстанчета, украинчета, киргизстанчета. Написвайки „синий кит“ (с хаштаг) – ти си вече част от играта. С теб се свързва на лични съобщения „настойник“, „гуру“, „куратор“, който в продължение на 49 дни ти дава задачки.

Задачите са повече от екстремни и тяхното изпълнение задължително трябва да снимаш и качиш в мрежата, напр. да изрисуваш с бръснарско ножче син кит на ръката си, или пък да си накълцаш вените, или да ходиш по външен парапет на голяма височина, да запалиш нещо в дома си…

На 50-ия ден инструкцията е обще по-брутална:да умреш: илискок от горен етаж, или да се хвърлиш под гумите на движещ се автомобил, или пък под влак, обесване- избирът е огромен. При отказ следват заплахи за убийство на родители, брат, сестра, роднини и т. н.

До 7 февруари самоубилите се деца в Русия е вече с бройка над 180 и това само за около половин година. Родители и учители са в паника, в отделни области „играта“ става освен социален и политически проблем. А засегнатите области са над 10.
В Киргизстан на 9 февруари полицията публикува данни за 19 случая на самоубийство (от началото на годината) свързани по някакъв начин с хаштага в социалните мрежи. Само за около месец в Казахстан се самоубиват 15 деца.

Преди два дни украински полицаи докладваха за група младежи от Ивано-Франкивск, които искат да се самоубият, хвърляйки се пред колите на булевард.

Миналата година в Руската федерация е арестуван Филипп Будейкин (по прякор – Лисицата), 21-годишен, който е предполагаемият автор на играта и извратеният мозък подтикващ към смърт. Лошото е, че в продължение на месеци Филипп – администранор на страница на група за смърт „вКонтакте“ е зомбирал около 30 последователи, които продължават да да „самоубиват“ деца. На 1 февр. т. г. Филип Будейкин е признат за вменяем и е обвинен за довеждане до самоубийство на 15 деца. „самоубиват“ деца. На 1 февруари тази година Филип Будейкин е признат за вменяем и е обвинен за довеждане до самоубийство на 15 деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'