Извънредно! Путин удари по масата: Средствата от приватизацията ДА СЕ конвертират в РУБЛИ!!!
Владимир Путин е настоял за поетапно конвертиране в рубли на средствата от приватизацията, за да се избегнат колебанията на курса.

Приватизацията на „Роснефт“ ще се случи въпреки очакванията и прогнозите, 19,5% от акциите на компанията за 10,5 млрд. евро купуват „Гленкор“ и суверенният фонд на Катар(QIA).
Сделката, според експерти, е сключена в последния момент и поне за „Гленкор“ може да се окаже нужда от определена помощ от руска страна, съобщава вестник “Коммерсант“ .
Управителят на „Роснефт“ Игор Сечин е съобщил на руския президент Владимир Путин, че сделката за приватизацията на компанията е завършена. Продажбата бе абсолютна изненада за пазара, очаквал „Роснефт“ сам да изкупи пакета.

Компанията „Гленкор“ очаква сделката по придобиването на акциите на „Роснефт“ да приключи до средата на декември. Това се казва в съобщение за пресата на британско-швейцарската търговска компания.
„След като сделката бъде сключена, тя ще има сила при последващи приключвания на всички имащи отношения към делото финансови, гаранционни и други споразумения и, както се очаква, ще бъде приключена в средата на декември“, се казва в съобщението.
Компанията ще плати за дела в „Роснефт“ със собствени акции на стойност 300 млн. евро. В рамките на сделката „Гленкор“ ще сключи споразумение с „Роснефт“ за покупката на 220 хиляди барела петрол дневно за срок от пет години.

Акциите на компанията „Гленкор“ се покачиха с няколко процента при началото на борсовата търговия в Хонконг в четвъртък, на фона на участието на компанията в приватизацията на „Роснефт“, показват данните от хонконгската борса, предаде РИА Новости. Акциите на „Гленкор“ са поскъпнали с 3,17% до 29,3 хонконгски долара, след като 19,5% от акциите на руската петролна компания ще бъдат купени за 10,5 млрд. евро от „Гленкор“ и катарският инвестиционен фонд.

„Президентът отбеляза, че през следващите дни в страната ще постъпи значителен обем валута и за да се избегнат всякакви колебания в курса, е необходимо да се предвиди съответната поетапна система на конвертиране“, заяви прессекретарят на Владимир Путин, Дмитрий Песков.

източник: Фокус / fxtrading.bg
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'