Извънредно! Консулът на Русия в Атина, бе открит мъртъв!!!
Консулът на Руската Федерация в Гърция, Андрей Леонидович Маланин е бил открит мъртъв в дома си  в старата сграда на посолството на Русия в Атина, на улица Ирод Атики 7.

Както съобщава гръцкото издание Protothema, цитирано от bgr.news-front.info, руският консул не е излизал във връзка с никого от сутринта, не е отговарял на телфонни обаждания, и не се е появил на работното си място, което е накарало колегите му да го потърсят в дома му. След като почукали на вратата на работния му кабинет в дипломатическата квартира и не получили отговор, са извикали полиция.

След идването на полицията и  влизането на служителите в квартирата на дипломата, е открито вече безжизненото тяло на консула -на пода ( по гръб), а също и ключовете лежащи или хвърлени  до вратата.
От полицията в Атина са открили наказателно дело по установяването на причините за смъртта на дипломата.

Посолството на Русия в Гърция е потвърдило факта на смъртта, но за сега отказва коментар. Въпреки предварителните данни, че може да се касае за сърдечна недостатъчност или друга патология, случаят предстои да бъде тепърва изясняван. Такава висока смъртност в дипломатическите среди определено предизвиква сериозни въпроси.

Очаквайте подробности по темата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'