Италия и Франция „с рогата“ срещу ЕС! Тръгват по пътя на независимостта и свободата!
Италия тръгва „с рогата“ на европейските правила,Марин льо Пен иска вън от НАТО,еврозоната и евроатлантическата общност.

  Матео Ренци се провали  на референдума за конституционната реформа,Италия е на ръба на пропастта на националния банкрут и може да повлече цяла Европа.
Инвеститорите се опасяват какво ще бъде влиянието върху банковата система на Италия.
Заради огромния дълг средствата на МВФ не ще бъдат недостатъчни за Италия.Нито ЕЦБ,нито Германия,нито МВФ са склонни да я спасяват.
Дали италианците могат и искат да чакат повече или ще последват дръзките обещания на „Пет звезди“,Пепе Грило и на Северната лига,които обещават бърз успех?А,Марин льо Пен поиска Франция да напусне евроатлантическата общност и  призовава Португалия, Италия, Испания, Ирландия, Гърция и Кипър също да напуснат еврозоната.
Марин льо Пен, водачът на френската партия „Национален фронт“, която има голяма вероятност да стане президент на Франция в предстоящите избори през 2017 г., заяви, че страната й трябва да излезе от Европейския съюз, НАТО и еврозоната, пред  гръцки журналисти.
 „Фрекзит ще бъде част от моята политика“, заявява льо Пен. Тя разкритикува единната европейска валута, определяйки я като инструмент за шантаж. „Където има евро, там нараснаха цените, данъците и безработицата, намаляха работните заплати и пенсиите, и гражданите станаха по-бедни“, смята льо Пен. И призовава Португалия, Италия, Испания, Ирландия, Гърция и Кипър също да напуснат еврозоната.
За НАТО френският политик заявява, че организацията е изгубила своя смисъл. „Тя беше създадена, когато съществуваше опасност от Варшавския договор и експанзия на комунистическия Съветски съюз. СССР вече го няма, както го няма и Варшавския договор. Вашингтон подкрепя съществуването на НАТО, за да обслужва своите цели в Европа“, обяснява Марин Льо Пен.
Красимир Каракачанов, беше на последния конгрес на „Национален фронт“ на Марин льо Пен  в Лион. Там той присъства като гост, а петминутното му приветствие към делегатите на форума, в което той заявява че „символът на Европа не може да бъде Кончита Вурст, а Жана Д’Арк“, беше цитирано от авторитетния френски вестник „Монд“. Освен Каракачанов, гости на конгреса бяха още зам.-председателят на долната камара на руската Дума от формацията на руския президент Владимир Путин „Единна Русия – Андрей Климов, лидерът на холандската Партия на свободата Хеерт Вилдерс, председателят на италианската Северна лига Матео Салвини и председателят на крайната белгийска десница Филип Клайс.

От германското министерство на финансите изразиха загриженост за италианските планове да се спаси от фалит третата по големина банка в страната „Монте де Паши ди Сиена“, заявявайки, че Рим трябва да се спазва към правилата на ЕС, предаде Reuters.

„ЕЦБ и ЕК трябва да проверят дали италианските власти спазват правилата на ЕС“, заяви прес-секретар на министерството. Той добави, че държавното рекапитализиране на банките може да бъде решение единствено при извънредни случаи и при строги условия и собствениците и кредиторите трябва да са първите, които да понесат загуби. „Банката трябва да има наличност и държавни средства не трябва да се използват за покриване на загубите. Правилата не трябва да бъдат заобикаляни“, добави прес-секретарят.
Италианското  движение „Пет звезди“ увеличaва още популярността си. Италианските избиратели, са разочаровани от икономическата ситуация. От 2007 г.  италианската икономика преживява рецесия след рецесия, 97% от домакинствата получават по-ниски доходи според данни на консултантската група McKinsey, а БВП е с 12% по-нисък от този през 2007 г. В края на 2015 г. почти 60% от безработните италианци са нямали работа от поне година. Един милион работни места в страната бяха изгубени след кризата.
Движението „Пет звезди“,призовава за по-ниски данъци, нарушаване на фискалните ангажименти към ЕС, предоговаряне на част от дълга на Италия (който е 2.2 трлн. евро) и дори печатане на пари при необходимост.„Пет звезди“ подкрепя и незадължителен референдум за членството на Италия в еврозоната. „Бихме могли да помислим за две валути: национална и такава за чужбина, нещо като евро на две скорости“, заяви Грило. Той смята, че Италия трябва да остане в ЕС, но иска промени и ребалансиране на властта в съюза.

Държавният  дълг е в размер на над 2,2 трилиона евро или 133% от брутния вътрешен продукт. Външният дълг на странатта е още по-голям,като без чуждестранните активи се равнява на близо 60% от годишното икономическо производство.
Проучванията  показват, че  Движение „Пет звезди“,което  кокетира с идеята за напускане на Еврозоната изпреварва Демократическата партия на Матео Ренци.Дясната „Северна лига“ също пробива с предложението за отказ от еврото като национална валута. / Преглед

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'