Илиян Василев: Зрее огромно недоволство, огънят е запален. И страх, неистов страх

След като Доган проговори, днес и Пеевски излезе от „окопа“ хотел Берлин. Разбира се, че трябва да му се вярва, че няма нищо общо с ВПК, не иска да бъде на изхода на военните заводи, не иска Дунарит и ЕМКО, не иска активите на КТБ. Страх, неистов страх. Всъщност, цялата аура на недосегаемост може да се изпари за секунди. Този министър на икономиката не е венчан за господарите, види ли, че Вожда е слаб, веднага ще пренасочи лоялността си към следващия. Доган също има спешна нужда от медийна защита. Цацаров е следващият – още утре ще тръгне ПиАр кампания в защита на достойната прокуратура.
Единствената причина да бъдат там, където е мързелът и липсата на решимост у пет-шест хиляди души. Толкова трябва, за да бъде решен проблемът с генералния /това е по-правилния съветски термин/ прокурор..
Основната причина за този страх е, че цялата кохорта, която ги защитава, няма дълбок, базисен интерес да ги защитава. И НСО му е писнало да обслужва клиентите си, и полицаи и жандармеристи, ДАНС им е до гуша да ходят окъсани, бедни без нищо, за да могат неколцина „богопомазани“ да се правят на бизнесмени или политици-мултимилионери и милиардери.
Зрее огромно недоволство, огънят е запален. Доган щял да се връща в политиката – отчаяние и липса на въображение. Особено заплахата с етническия мир. Само случайно да не си помисли, че българските турци ще тръгнат след него да воюват за привилегиите на елита си, който така и така не понечи да сподели дори нищожна част от благата си с обикновените български турци.
Колко български турци ще отидат в сараите под Витоша или на морето?

Автор: Илиян Василев
Заглавието е променено от редакцията(бел.ред.).
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'