IBF ще задължи Антъни Джошуа да се срещне с Кубрат Пулев!

Международната боксова федерация (IBF) ще задължи британеца Антъни Джошуа да излезе на ринга срещу нашия Кубрат Пулев. Джошуа е носител на пояса на IBF, докато българинът е задължителен претендент, тъй като е втори в ранглистата. Пред Boxing Scene председателят на IBF Линдзи Такър разкрива, че до края на седмицата ще бъде изпратено писмо до двамата боксьори с изискване да стартират преговори за мач.
Според изказване на Пулев от вчера преговорите били започнали. Джошуа победи на 29 април Владимир Кличко и защити пояса си във версия IBF, като спечели още два – тези на WBA и IBO.
Според договора си с Кличко той е длъжен да му даде реванш, ако украинецът поиска. В очакване на решението на Кличко преговорите с Пулев на практика не могат да стартират. В подобна ситуация изпадна и Тайсън Фюри след победата си над Кличко. Той също не можеше да излезе за защита на пояса си във версия IBF заради договор с украинеца. Най-вероятният сценарий е Джошуа да оваканти титлата и така да се насрочи бой между Пулев и следващия в ранглистата.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'