Христо Иванов: Заради корупцията, вратите на България към Шенген ще останат затворени. Борисов пропилява бъдещето на страната.

Започнах да чувствам жалост към Делян Пеевски. Имам желание у нас институциите да работят. Трябва репликите между институциите да получат своя отговор. Пеевски е пример как се формира формално и неформално влияние. Това се нарича завладяване на държавата. Това каза лидерът на „Да, България“ Христо Иванов по БТВ. Пеевски е централен герой през последните 10-15 години при всички управления. Това от вчера е ефекта „Магнитски “. Очевидно е, че нашите играчи започват да се изнервят, че върху него могат да се наложат санкции. Това обяснява поредица от резки движения. Вчера премиерът се опита да се разграничи от Пеевски. Леко го финтира към президентската администрация. Съдейки от казаното от Радев, стана дума и за скандалите около г-жа Радева.

Имаме с години натрупани въпроси, защото прокуратурата не си върши работата. Дълго време не си върши работата и банковият надзор към БНБ. Сега се разграбва КТБ с извънредно законодателство. Трябва да се знае какво изобщо вършат синдиците в КТБ. Миналата пролет питахме министъра на финансите. След като няма яснота как се събират вземанията и картината е на тъмно, изведнъж Пеевски ни предлага едно противоправно законодателство, което противоречи на базови принципи на правото-принципа за правна стабилност и предсказуемост. Тези закони в България се използват за рекет. Защо ГЕРБ гласува заедно с ДПС? Това не е за първи и за последен път. Заради корупцията, вратите на България към Шенген ще останат затворени. Борисов пропилява бъдещето на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'