Христо Иванов: Никой не иска да реформира прокуратурата, а борбата с корупцията започва от нея. Законът за КТБ е за „Дунарит”, „Петрол”.

Наблюдаваме как се изграждат нови институции, които са второ поколение бухалки. Ще имаме нова комисия Златанов. Тя ще е трето издание. Това заяви в предаването „Лице в лице” бившият правосъден министър Христо Иванов. Създава се ужасяващ хибрид, който може да се използва като нов вид бухалка, заяви Иванов по повод изграждането на нов антикорупционен орган. Никой не иска да реформира прокуратурата, а тя е първата институция за борба с корупцията.
Виждаме изграждане на нов специализиран съд, който е като някакъв извънреден съд. Ако осъдиш, получаваш бонус. Това е абсолютно противозаконно. Очаквам след изграждането на този нов вид съд да видим последващи атаки срещу свободата на словото и на стопанските инициативи.
Законът за КТБ на Пеевски и Цонев е за лично ограбвате на „Дунарит”. В днешното интервю на Пеевски стават ясно мераците за още няколко апетитни хапки. Законът за КТБ е за „Дунарит”, „Петрол”. Целта на закона е да се придобият още няколко активи от КТБ. Не мога да вярвам на хора, които проспаха разграбването на КТБ и сега излизат със закон.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'