Холандия обмисля да забрани всички автомобили, които карат на бензин и дизел

loading…Холандското правителство обмисля нов „екологичен“ закон според, който ще се забрани производството на и продаването на автомобили, които се движат на бензин и дизел.

Според първоначалното предложение, е трябвало да се забранят всички автомобили на бензин и дизел, но тъй като това е нереалистично в проектозакона е направена поправка, която гласи, че това важи само за производството и продажбата на нови превозни средства.

Това предложение е одобрено от долната камара на парламента и изпратено до сената.

„Трябва да намалим вредните емисии и да променим моделът на използване на изкопаемите горива, ако искаме да спасим Земята“ каза в изявление пред колегите си депутатът от Холандската трудова партия Ян Вос.

Според политикът това няма да е достатъчно да се изкоренят газовите „вампири“, защото електрическите автомобили не са достъпни за всеки:

loading…


„Да се придвижиш със собствен автомобил е нещо, което не трябва да е ограничено само до богатите хора.“

От всички европейски страни, Холандия е тази, която има най-ниско ниво на вредни емисии от нови автомобили. Миналата година страната се присъедини към Международният съюз за нулеви емисии, чиято цел е до 2050-та всички нови автомобили да са електрически.

Тези дебати слагат Холандия в един отбор с Дания и Норвегия, които обсъждаха и приеха подобни мерки и стратегии. Неотдавна и в Париж бяха забранени автомобилите произведени преди 1997-ма г., а Индия и Китай имат изисквания към гражданите си да използват превозните си средства в „алтернативни дни.“ Алтер24

loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'