Хиляди идиоти* в Барселона скандират „Не ме е страх“,

Хиляди души, сред които кралят и премиерът на Испания, почетоха с минута мълчание паметта на жертвите на атентата в Барселона. Крал Фелипе Шести и премиерът Мариано Рахой, както и премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон присъстваха на церемонията на площад „Каталуния“ в Барселона. Участниците скандираха „Не ме е страх! Не ме е страх!“. Минутата мълчание бе отбелязана близо до мястото, където бял микробус се вряза сред пешеходци снощи на оживената улица „Ла Рамбла“. В нападението бяха убити 13 души и ранени над 100. Германският канцлер Ангела Меркел изказа своите съболезнования към роднините на загиналите в атаката в Барселона и заяви, че тероризмът няма да надделее над свободния начин на живот, отстояван от испанския град.
Германския канцлер Ангела Меркел също изказа съболезнования:“Преди всичко ние сме обединени в дълбока скръб за хората, чийто живот бе брутално ограбен в един прекрасен слънчев ден, докато вероятно са били на почивка“, се казва в изявлението на Меркел за вчерашния атентат. „Но ние сме обединени в решимостта си да не позволим на тези убийци да застанат между нас и начина ни на живот“, добавя тя. По думите на канцлера Барселона е процъфтяващ град, който е „красив, толерантен, жизнерадостен“ и където хора от всички страни и култури съжителстват в мир. Тероризмът „не може да ни победи“, заключава Ангела Меркел.

*Заглавието е на редакцията. Наричаме ги „идиоти“, защото сме убедени, че са идиоти. Страх ги е. Много. Но, не искат да си признаят, че са се провалили в опитите за интеграция и създаването на мултикултурно общество. И не искат да си признаят, че по този начин просто няма да стане. Ще стане с бой, и със зло. Реципрочно или двойно по-голямо наказание+депортиране на семействата+бой+зло. Толкова.(бел.ред.)
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'