Гугъл създаде изкуствен интелект, който да бори интернет троловете
Google създава инструмент с изкуствен интелект за борба с троловете.

Компанията Google обяви пускането на инструмента Perspective, основан на изкуствения интелект, който ще помага на медиите автоматично да модерират онлайн коментарите, като блокират съдържащите омраза послания, предава Франс прес.

Безплатно предлаганият интерфейс ще позволява на редакторите да създават програми за оценка на „токсичността“ на посланията във форумите им и да регулират по желание допустимия праг преди публикуването им.
Perspective се тества с редица медии като вестниците „Ню Йорк таймс“ и „Гардиън“ и сайта Wikipedia, с машинно обучение с послания, за които човешките модератори смятат, че съдържат омраза или не са по темата, пише Пик.

Целта е да се улесни работата на модераторските екипи, които често пъти са затрупани от поток съдържащи омраза коментари, възпрепятстващи дискусиите. Това накара много вестници да закрият коментарите към статиите си.

Софтуерът е наличен за медиите, които членуват в инициативата „Digital News“ на Google и за социалните мрежи като YoyTube, Twitter и Facebook.

Алгоритъмът на Perspective ще позволи посланията да се филтрират много по-бързо, отколкото успяват човешките екипи.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'