Goldman Sachs: Топ 10 на пазарните теми през 2017
Главния кредитен стратег на Goldman Sachs Чарлс Химелберг завява, че 2017 ще бъде с „висок растеж, висок риск и ниска възвращаемост“.

1. Малко по-голяма възвращаемост в сравнение с 2016.
„Най-доброто подобрение във възможностите предлагащи глобалните акции ще е в Азия с изключение на Япония, където ние прогнозираме ръст от 12,5%, в сравнение с 3,8% за 2016. От друга страна в Япония предричаме спад от 3,7% на Topix, при 5,2% през тази година.“
2. Фискалната политика на САЩ.
Фискалните стимули в САЩ ще помогнат за разширяване нивата на производство в икономиката и има добри шансове да бъдат гласувани от Конгреса, смята екипът на Goldman Sachs.3. Търговската политика на САЩ.
Не е задължително да се задава търговска война на хоризонта. Всеки опит за предоговарянето на споразумения като НАФТА ще подобри перспективите пред американското производство.
4. Рискът за развиващите се пазари.
Страха от избухване на Тръмп е временен. „Ние с голям точност сме установили, че когато по-силният растеж в САЩ е придружен от по-високи лихви активите на развиващите се пазари просперират, особено акциите“, смята Химелберг.

em-assets

 

5. Китайският юан
„Годишните прогнози от 7,30 за USD/CNY показват, че обезценяването на юана е доста по-голямо от пазарните очаквания. Това доведе до позитивни печалби дори и при отчитане на отрицателен кери трейд“, написа стратега.

usd-cny

 
6. Монетарната политика ще се съсредоточи все повече върху кредитирането.
За Goldman, контрола върху кривата по доходността от страна на ЯЦБ е „канарчето във въглищна мина“. По-целенасочените парични стимули могат да помогнат за избягването а някои негативни странични ефекти, свързани с количествените улеснения и негативните лихви, които потискат кредитирането, смятат от банката.
7. Разрастващата се рецесия при корпоративните приходи.
Стратези на Goldman Sachs смятат, че 2017 ще потвърди, че корпоративният сектор в САЩ е излязъл от доскорошната си „преходна рецесия“. Прогнозата им за S&P500 за края на 2017 е 2200.
8. Инфлацията се повишава сред развиващите се пазари.
Прогнозите са за сериозно увеличение на публичните разходи в Япония, Китай, САЩ и Европа, което ще трябва да увеличи инфлационният натиск в тези икономики.
Стратезите мислят, че централните банкери в развиващите се държави биха толерирали по-висока инфлация, вместо цените да се намират под целите им.

usd-inflation

 

9. Следващият кредитен цикъл.
Сегментите от кредитния пазар, които са чувствителни към цените на суровините страдаха през 2016, няма да има сериозна промяна. Икономистите от Goldman очакват много от същото през 2017 като кредитния цикъл се насочва в грешната посока.
10. Условия на големи фискални стимули през 2017.
От FOMC ще бъдат задължени да реагират по-агресивно на облекчените финансови условия. Въпреки че, при равни други условя не е сигурно, че условията наистина ще бъдат облекчени през следващата година, отбелязвайки настоящият ръст на USD и доходността по облигациите. fxtrading.bg
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'