ГЕРБ отбеляза с фанфари преизпълнението на плана на петилетката. Никаква разлика с конгрес на БКП

Фанфари за нечувани успехи белязаха изказванията на лидерите на ГЕРБ на четвъртия отчетно-изборен конгрес – Горанов, Дончев, Фандъкова, Николов, Цветанов. Борисов бе преизбран за лидер на партията. На всички гласувания нямаше ”против” и ”въздържал се”, а само ”за”. Нищо ново – като при Тато- Тодор Живков. Делегатите чуха дежурните поздравителни адреси от европейските лидери, чийто партии са част от семейството на ЕНП. На български, с „Добър ден“, пък поздрави делегатите зам.-председателят на ЕНП Дара Мърфи. Поздравителен адрес имаше и от коалиционния партньор на ГЕРБ – „Обединени патриоти“ (ОП). Отправи го съпредседателят на ОП и лидер на групата им в парламента – Волен Сидеров.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи позитивните тенденции при макроикономическите показатели. Благодари и на кабинета, от който също е част, че е поставил човека в центъра на политиките. Говори и за класическото за финансов министър „да не харчим повече от колкото можем да изкараме“ и излезе с извод: „Популизмът е по-вреден от алкохолизма. От алкохолизма можеш да се излекуваш. Българинът вече различава рационалното от демагогията на популизма“.

Последваха изказвания на вицепремиера Томислав Дончев и на кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов все в същия дух – с успехи и розово бъдеще.

Кинопреглед на историческите събития от създаването на ГЕРБ до днес се появи по модерната, специална технология.

В отчета Цветан Цветанов изброи изборните постижения, в това число и на кметските избори и наблегна на разбиването на модела ДПС в смесените райони. На свой ред той благодари на ОП като коалиционни партньори за подкрепата за вторив кабинет „Борисов“ макар и без да са част от коалицията. А по думите му, всички останали били в колаборация с БСП.

За общинските листи година по-рано, през 2015-а, ГЕРБ имала по-малко гласове от тези за загубилите кандидати за „Дондуков“ 2. Така Цветанов стигна до вота през 2017 г., като победата им дала възможност да направят „един силен юмрук“ и да управляват.

„Когато една партия има над 93 000 членове, всеки от тях трябва да носи персонална отговорност за действията си, защото всеки член на партията може да допринесе до лошия авторитет на партията, който се гради с години“, напомни и Цветанов.

Дойде ред да се изкаже и Първия в партията – Бойко Борисов.

Премиерът рече: Дори механично друг освен нас с партиотите нямаше как да направят правителство. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ. Според него в момента има едно монолитно сплотено мнозинство в парламента. По повод събранията на БСП Борисов уточни, че техните конгреси са „Анти ГЕРБ“ и „Анти Борисов“ конгреси. „Трябва много активно да се поддържаме с колегите от Патриотичния фронт“, заяви Борисов.

На всички гласувания всичките 1200 делегати гласуваха категорично „за“ – без „против“ и „Въздържал се“.

На мястото на Цецка Цачева в изпълнителната комисия бе избран Димитър Главчев. Борисов бе преизбран за шеф на партията.

П.П. Такава помпозна простотия и гъзолизачество наблюдавахме през годините на „развития социализъм“ когато по-подобен начин партийните функционери се опитваха да „блеснат“ пред изпълнителното бюро на партията-майка. 27г. по-късно няма никаква шибана разлика в начина и почина, а само в людете. Трето поколение БКП ни управлява. Никаква съществена разлика няма между абсолютните некадърници от ГЕРБ и БСП. Има прилика-всички изкарват много пари и живеят добре. А останалите се карат във Facebook кой е по-крадлив БСП или ГЕРБ. Ами всички са крадливи уважаеми сънародници. Всички. Така е било, така е, и скептици като мен биха казали и така ще бъде. Но пък се надяваме новите, младите, умните и разумните да променят това. Ще видим.
Боян Цонев
One thought on “ГЕРБ отбеляза с фанфари преизпълнението на плана на петилетката. Никаква разлика с конгрес на БКП

 • 26.11.2017 at 17:45
  Permalink

  Петилетката предсрочно,
  уморихме за 2 години хора дето други ги умаряха за 5
  за 2 години изостанахме с толкова колкото други изоставаха за 5
  за 2 години избягаха толкова Българи колкото при други избягаха за 2
  Ура
  Още една такава петилетка и ще сме на върха

  пардон на ДЪНОТО
  то не че сега сме някъде другаде

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'