Генерал Слободан Праляк почина след като изпи отрова в съда в Хага с думите: Не съм военнопрестъпник, противопоставям се на тази присъда

Бившият военен лидер на босненските хървати Слободан Праляк почина след като изпи отрова в съдебната зала на Хагския трибунал, съобщи хърватският сайт индекс.
Генерал Слободан Праляк изпи течност от шишенце малко след като апелативните съдии потвърдиха неговата двадесетгодишна присъда за участие в кампания за прогонване на мюсюлманите от планираната босненска хърватска мини държава в Босна и Херцеговина през 90-те години. Холандската полиция е започнала разследване на инцидента. Съдия от Трибунала на ООН за военните престъпления в бивша Югославия заяви, че съдебната зала сега се смята за местопрестъпление, предаде Асошиейтед прес.
Слушанията бяха прекратени, но бяха възобновени в малко по-късно в друга зала

Слободан Праляк погълна течност от малка бутилка, след което извика: „Не съм военнопрестъпник, противопоставям се на тази присъда“. Адвокатът на Праляк заяви, че 72-годишният „е взел отрова“. Това принуди председателят на съда Кармел Агиус да извика лекар и да спре хода на делото в Хага. На място бе изпратена линейка, а парамедици бяха забелязани да влязат в съдебната зала.
Праляк е един от шестимата бивши политически и военни лидери, които обжалват присъдите на Международния наказателен трибунал за бивша Югославия, който миналата седмица осъди за геноцид бившия командир на босненските сърби Радко Младич.3 thoughts on “Генерал Слободан Праляк почина след като изпи отрова в съда в Хага с думите: Не съм военнопрестъпник, противопоставям се на тази присъда

 • 30.11.2017 at 12:15
  Permalink

  Вечна слава на героя!
  Продажния , престъпен „съд“, ще си получи възмездието с мюслимските престъпници наравно

  Reply
 • 30.11.2017 at 8:31
  Permalink

  ГАРАНТИРАНО ОТ ЕС и НАТО

  Reply
 • 29.11.2017 at 17:49
  Permalink

  Жестоките убийци са в Хага. Проклятие на всички, докарали почтения човек до самоубийство. Почивай в мир достойни Човеко. Ти си невинен. Убийците са в Хага и по други високи места на интермафията, решила да скапе света и да го зароби и моделира по нейния извратен сатанински вкус против Божественото начало и БОГ.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'