Ген. Румен Радев разтресе политическата система – всички партии в шок

Треска разтресе цялото партийно войнство, след като в публичното пространство излезе кандидатурата за президент на ген. Румен Радев.

Лидерите на Патриотичния фронт и на „Атака“ буквално клюмнаха. Общата им кандидатура за президент Красимир Каракачанов вече не е така актуална и е засенчена от генерала.

Валери Симеонов, Волен Сидеров вече притеснено пресмятат колко процента може да им отмъкне известният военен пилот, който неведнъж е доказвал, че е по-голям патриот от самите тях.

Настроените патриотично българи са достатъчно разочаровани от Волен и от Симеонов. Волен, защото бе сринат от бившите си съратници и изкаран най-големия хулиган в страната.

Симеонов, защото предаде избирателите си и вместо да се бори с корупцията, стана патерица и послушна пионка на най-корумпираното правителство на ГЕРБ. Много от избирателите припознават Радев като спасител на България, а не самонаричащите себе си патриоти, които крепят властта на Борисов за собствени облаги и от страх да не изпуснат топлите си кресла в парламента.

В паника са и в щаба на ГЕРБ. Бойко Борисов тотално се покри и от два дни не е рязал никакви лентички и не е ръсил никакви мъдрости на срещи с електората или по телевизията. Което за него е равносилно на тежка депресия, тъй като дори когато вдигна кръвно, когато го свалиха от власт, даваше изявления от болницата, в което се предполагаше, че трябва да лежи, а не да си прави пиар.

Цецко прекъсна ваканцията си и трескаво търси изход. Той би намерил кандидат с авторитета на Радев, ако няма ясната заповед, че кандидатът ще е Борисов и битката генералска.

Първият удар върху генерала бе, че е протеже на Първанов и негова кандидатура. Първанов обясни, че се е запознал с Радев, когато му е връчвал званието и оттогава не се поддържали сериозни връзки, нито пък го е издигал, но с две ръце го подкрепя.

Разлюля се и Столетницата и най-вече Станишев.

Той е против да бъде издигната такава силна кандидатура и спретна интрига в самото БСП, като се опита да подлее вода на Корнелия Нинова и Мая Манолова. За целта бе използван до болка честния Стефан Данаилов, който заяви, че Мая подлива вода на Корнелия и иска да разцепи партията. Манолова му прати СМС, в който му обяснява, че няма да цепи нищо и няма да се кандидатира за президент, въпреки многото номинации, които има, но Ламбо прие това като заплаха и даде отчаяно интервю, че е притеснен за БСП.

Гербослужещите медии веднага налапаха интервюто като топъл хляб и заридаха заедно с Данаилов върху бъдещия гроб на БСП.

Никой не заподозря, че Станишев и Борисов са много по-близки, отколкото го показват и че кандидатурата на Радев ги стресна по различен начин.

Тежка есен очаква партиите.

А България иска истински мъж и патриот за президент.

И вече го има.

Остава само да гласува. / skandalno.netloading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'