Ген. Атанасов: Антикорупционният закон е имитация за пред света.

Росен Ангелов е трябвало да отиде в затвора в годината, когато Борисов дойде на власт – 2009 г. Кметът знаел за него, но нищо не е направил. Кварталният – също. Това заяви в предаването „Тази сутрин” ген. Атанас Атанасов. 600 души са на свобода. Как може такова нещо в малка България? Защо протестират служителите на МВР? В системата на МВР върви тежка кадрова търговия. Директорът на СДВР е назначен без конкурс, защото бил приближен на главния секретар.

Ген. Атанасов коментира и темата за европредседателството. „По време на председателството трябва да защитаваме българските национални интереси. Какво ще спечели човекът от „Младост“? Имам чувството, че по време на председателството ще си показваме кухнята”. Виждам турския национален интерес, и това е преговорите за членство в ЕС да се възобновят. Не виждам обаче на масата да е поставен българския национален приоритет. Жестът на Ердоган с ремонта на Желязната църква се прави, за да получи той ”безпропотно хора, които не са му удобни, смята генералът.

Попитан дали имаме нужда от антикорупционен закон, Атанасов отговори, че той е имитация за пред света. Имаме антикорупционен орган и това е Прокуратурата, но тя не желае да разследва корупцията. Не желае и да се реформира. За какво ни е нов закон, като имаме всички необходими средства за борба с корупцията?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'