Френската авиация удари в сърцето на ислямисткия халифат

Самолети на ВВС на Франция са нанесли в неделя въздушен удар по позициите на терористите от „Ислямска държава“ (ИД) в сирийския град Рака, съобщиха от Министерството на отбраната на страната, цитирани от ТАСС.
„В резултат на френския въздушен рейд бе нанесен удар по центъра за хранене и обслужване на тежкото въоръжение на ИД в Ракка“, се казва в съобщението на ведомството.

loading…


Както отбелязват от Министерството на отбраната на Франция, по време на бойната задача са били задействани четири изтребителя Rafale, четири самолета Mirage 2000, както и патрулният самолет Atlantique 2, който също може да носи на борда си бомби с лазерно насочване.

„Десетки ракети SCALP поразиха и унищожиха това място, разположено в самия център на територията, намираща се под контрола на терористичната организация“, уточниха от министерството.

Ударът на френската авиация по Ракка – главната крепост на ИД в Сирия, е нанесен „след седмица интензивни удари на френските самолети в рамките на международната коалиция за поддръжка на наземните операции на иракските и кюрдските сили близо до Мосул в Ирак“, уточниха също така от Министерството на отбраната.

Превод и редакция: БЛИЦ

loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'