ЕС: Русия ни натрапва християнските си ценности. Приемаме законопроект срещу руската пропаганда
В понеделник, 21 ноември, в Европарламента в Страсбург ще се състои заседание на комисията, която ще обсъди проект за общоевропейска резолюция за борба с пропагандата, в първа степен — с руската.
Източник от Европарламента съобщи, че в последния момент в проекта за резолюция е била направена специална поправка, чиято същност се свежда до това, че Русия натрапва своите християнски ценности и засилва влиянието си по целия свят с помощта на руските средства за масова информация. Текстът на резолюцията всъщност призовава към борба с «руската пропаганда» в Европа и света.

Проектът за резолюция за борба с пропагандата бе одобрен от комитета по международните въпроси в Европараламента през октомври тази година. Автор на документа е евродепутатът от Полша Анна Фотига, която предложи борба с пропагандата на руските информационни агенции и телевизионни канали, публикуващи и излъчващи зад граница. Проектът вече е внесен в парламента на ЕС — документът ще бъде приет или отхвърлен по време на гласуването. Заседанието по този въпрос е насрочено за понеделник, 21 ноември, в Европарламента в Страсбург. Там ще се обсъди проектът за резолюция с допълнителните поправки относно религиозната пропаганда на Русия.

Ако резолюцията се приеме, тя ще бъде изпратена за утвърждаване в Европейския съвет, Еврокомисията и Върховния представител на ЕС по международните въпроси и политиката на сигурност Федерика Могерини.

Немският журналист Холгер Екхоф сподели, че първоначално в проекта е отсъствала поправката за православната пропаганда, тя се е появила няколко дена по-късно в документа, той забелязал «обновлението» почти случайно — по време на подготовката на своя материал по темата.

Новата поправки призовава ЕС да признае, че «режимът на Путин се опитва да се представи като единствен защитник на традиционните християнски ценности». Фактически, според Екхоф, се казва, че Русия натрапва православието на света.

Новата поправка — а именно точка 8 от проекта за резолюция, която предизвика разногласия сред съставителите — е посветена на информационната заплаха от страна на Русия като цяло. Тя говори за влиянието на руските средства за масова информация върху светогледа на европейците.

«Руското правителство настойчиво използва широк спектър от инструменти, такива като специалните фондове (например, Руски мир), специалните организации (Россотрудничество), многоезичните телевизионни канали (например RT), псевдо информационните агенции и мултимедийни служби (например, Sputnik)», — това е част от точка 8 от проекта.

Всичко това, според документа, имало за цел «да се отхвърлят демократичните ценности и да се раздели Европа».

«Русия инвестира финансови ресурси в дезинформация и пропагандни инструменти чрез контролираните от Кремъл организации, — гласи проектът за резолюция. — От една страна Кремъл финансирана политически партии и други организации в ЕС с намерение да се подрони политическото единство, а от друга страна Кремълската пропаганда е непосредствено предназначена за журналистите, политиците и гражданите на ЕС».

В последната точка, посветена на Русия, резолюцията призовава страните от ЕС официално да признаят всички изброени факти за опасни за европейците и после със съвместни усилия да разработят «механизми за противодействие на дезинформацията и пропагандата», призовава за разобличение и борба с «хибридните заплахи».

Източник от комитета по международните въпроси в Европейския парламент потвърди, че поправката в настоящия й вид е внесена след срещата тези дни на Ангела Меркел с Барак Обама без всеобщо обсъждане на спорните моменти, т.е. всички депутати са поставени пред свършен факт.

«Като цяло резолюцията е нарушение на свободата на словото. В понеделник трябва да се повдигне въпроса за нейната легитимност. Например, получава се, че фактически се планира да се направи списък на средствата за масова информация, който практически ще забранява публикациите и излъчванията на територията на Европа», — заяви Екхоф.
News Front15 thoughts on “ЕС: Русия ни натрапва християнските си ценности. Приемаме законопроект срещу руската пропаганда

 • 23.11.2017 at 9:10
  Permalink

  Определението ДЕБИЛИ трябва да се разпространи и върху европейските бюрократи,които са достигнали до висша степен на тъпотия.Кротките европейци,вторачени в делниците,работата и семейството,не обръщат внимание на все по-нахалните и дебилски инициативи и документи фабрикувани от брюкселските дебелогъзи мозъци.Докато начело на страните от ЕС и в Брюксел не застанат истински мъже,а не някакви олигофрени с неопределена полова идентичност падението в посока ислямизъм и гейщина ще продължава до пълно разложение.

  Reply
 • 22.11.2017 at 15:47
  Permalink

  МИНАВАЙТЕ НА ЕВРОГЕЙСКИ……ЧУКАЙТЕ СЕ ОТЗАД ИСИВКАРВАЙТЕ МЮСУЛМАНИ ФУНДАМЕНТАЛИСТИ!ПЕДЕРАСТИ ЕВРОПЕЙСКИ,ДУХАЙТЕ СУПАТА!!!ЕВРАБИЯ!

  Reply
 • 22.11.2017 at 12:21
  Permalink

  Време беше да се вземат някакви мерки срещу малоумната руска пропаганда, която залива света с дезинформационна помия. Не знам какви „православни“ ценности ни натрапва тая държава на алкохолици, проститутки и военизирани идиоти, но психологическият ефект на кенефния и стил и брутални лъжи върху плоските канчета на ганайците, е неизмерим в цифри. Безброй руско-финансирани сайтове се въртят в мрежата и повтарят едни и същи безумни глупости, които се попиват бързо от оглупелия, фрустриран и жадуващ чернилка български народ, щото тя е в синхрон с душевната му нагласа и потребности. Абсурдът е, че всички обичат Русия, но никой не иска да иде там или да прати децата си; един вид – сърцето им с Русия, но далаверата е в Европа. Аз тоя вид любов малко не го разбирам, щото е нещо като “ Иванушка обичам те, ама съм с Пешо, щото в него са парите.“ Ама, нали великата Рус не е успяла да постигне икономически стандарт, който да дава по 2-3 хиляди евро на бачкаторите, щото целият Запад и пречи и тя винаги е жертва на всенароден заговор, та затуй Ганя ходи по лошата Европа.
  Общо взето, Русия е износител на нефт, мафия, проститутки, оръжия и гнусна, кенефна пропаганда.
  Разбира се, в Русия има страхотни автори, учени, журналисти и пр., които дават фира веднага щом кажат нещо кофти за Лилипутин и олигарсите му, кагебейци.

  Reply
  • 22.11.2017 at 15:08
   Permalink

   Какъв ли трябва да си за да имаш такова мислене и омраза към един славянски народ…
   Познавам тази страна и това, което е написано е грозно и помия…

   Reply
  • 22.11.2017 at 15:50
   Permalink

   Никой не ти иска мнението кой да ходи ида не ходи в русия.Русия е прекрасна и се живее чудесно,дори илсед хилавите опити на европедалите да я съсипят! На такивакато вас там нямадави хареса-няма гейпаради.Пък и трябва да поработите,не да дрънкате,както 80 процента от дебилите сте свикнали!

   Reply
 • 22.11.2017 at 11:57
  Permalink

  Всяка страна има право да пропагандира своите ценности! Очевидно е, че Русия и западът са си разменили местата от времената на „желязната завеса“. Истеричните напъни в Европарламента са показателни най-малко в едно отношение – сега западът е в отбранителна позиция, което тогава бе характерно за соцблока! Защо???

  Reply
 • 22.11.2017 at 3:22
  Permalink

  Тези европеискй цености ми доидоха в повече .Те искат всичко което до сега беше ценно да изчезне и да доиде без Божието те не вярват във нищо ,а извинете само парите ги интересуват.Човешките ценности не са важни

  Reply
 • 22.11.2017 at 0:07
  Permalink

  След като прочетох резолюцията на ЕС и санкциите, които ще бъдат наложени на Русия и нейните християнски и демократични ценности, но които ще засегнат гражданите на ЕС останах без дъх и без думи. Това е диктатура на мракобесието на изродения вече ЕС! В този ЕС, който иска да ни върне в Средновековието управляват тъмни субекти /сили /, които искат да ни отнемат свободата на словото, свободата на личността и да ни направят безмозъчни зомбита! Призовавам всички, които могат да се противопоставят на тези безумия на този разяден и прокажен ЕС!!!

  Reply
  • 22.11.2017 at 15:04
   Permalink

   И каква е всъщност Европа – католическа , ислямска…………на мен никой нищо не ми е натрапил…
   Какво е това изкукване….
   Какво искат? Война…………

   Reply
 • 21.11.2017 at 15:37
  Permalink

  Важното е европедеразките ценности да са номер 1….Той Паси-то си го каза – Майната му на православието.

  Reply
 • 29.10.2017 at 10:05
  Permalink

  Евросоросоиди недоклатени…

  Reply
 • 22.11.2016 at 9:21
  Permalink

  Като не ви уйдисва, вървете си обрязвайте дреболийките спрямо мюсюлманските модерни ценности!!!

  Reply
 • 21.11.2016 at 22:25
  Permalink

  Ами като не искат да изповядват християнските ценности, да слагат фереджетата и чалмите и да започват да изповядват мюсюлманските ценности.

  Reply
 • 20.11.2016 at 19:55
  Permalink

  а буклуците ни натрават МЮСЮЛМАНСТВОТО ДА УМРИТЕ МАЙКА ВИ ДА ЕБА ГЕРМАНСКА

  Reply
 • 20.11.2016 at 16:47
  Permalink

  Tova e ve4e naictina jectokata diktatura,c-podpicvaneto ce claga tejka veriga na evropeiziteTasi resoluzia e cre6tu ictinckite hrictiancki ctoinocti i pogubvaneto mu.Jalka ictoria.Cme li napalno v razete na tamnite cili,a pocle gotviat 4ip i ubivane casnanieto i duhovnoctta i li4noctta na 4ovekat

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'