ЕС по-скоро ще се разпадне, отколкото Брюксел доброволно да върне компетентностите на държавите членкиБившият президент на Института за икономически изследвания в Мюнхен Ханс-Вернер Зин заяви, че преговорите с Обединеното кралство за напускането на ЕС ще бъдат перфектният момент за прехвърлянето на властта от Брюксел към страните членки и регионите, пише вестник The Express, цитиран от Пик. 

„Федералното правителство трябва да използва преговорите за напускането на Великобритания като възможност да промени договорите на ЕС и да поправи много неща, които са в плачевно състояние“, заяви Зин. 

„Феноменът на дезинтеграция в ЕС е резултат от преувеличената и погрешна централизация“, подчерта експертът. „Европейският съюз се увеличи твърде много, порасна неконтролирано и беше отвлечен от интересите на индивидите, които се опитаха да го използват за своите собствени цели“, обясни Зин. 

„ЕС по-скоро ще се разпадне, отколкото Брюксел доброволно да върне компетентностите на държавите членки“, подчерта специалистът. „Именно поради тази причина, зависи от националните правителства, особено от германското да покажат, че нещата не работят по начина, по който Брюксел смята,“, допълни Зин. loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'