Ердоган почна чистката! Стотици представители на съдебната власт са задържани!

Повече от 130 представители на съдебната власт в Турция са били задържани в събота във връзка с опита за преврат от петък вечерта, предава Anadolu Agency.Според главния прокурор на Истанбул общо 132 прокурори и съдии са били арестувани и са получили забрана да напускат страната.

Задържаните са обвинени за това, че са били членове в терористична организация, ръководена от проповедника Фетхуллах Гюлен.

До момента 2, 839 военни, участвали в опита за преврат, са били арестувани и 20 войници са били убити, включително няколко висши офицери, при опита да свалят правителството.Блиц

 
loading…


One thought on “Ердоган почна чистката! Стотици представители на съдебната власт са задържани!

 • 17.07.2016 at 23:36
  Permalink

  Анализ на “Булг-стратфор”

  Приятели,

  Вече два дни гледаме нова сценична творба наречена “Босфорски трилър-пасквил”… Ердоган заслужава Нобелова награда „За изкуство“…, защото сътвори нов жанр в изкуството…!

  – „БОСФОРСКИ ТРИЛЪР-ПАСКВИЛ“

  Представлява съчетание от всички познати медийни и сценични изкуства, модерни електронни медийни манипулации, чисто ислямисткия древен принос в световната култура – РИТУАЛНО ИСЛЯМСКО РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ и масови убийства на наетите актьори…
  (макар, че войничетата от миманса викаха – “Казаха ни, че е учение…”, а доброволното масово сдаване на оръжията и снаряжението им доказва невинността им… но трябва да признаем, че за принос по масови убийства на наетите актьори претендират и украинците от Майдана…!)

  Следва МАСОВ ТЕРОР и фашистко-ислямска Диктатура, стествено както в Украйна, в “името на демокрацията”…!!!.

  Ердоган направи и научен принос в „Хибридните войни“ срещу вътрешнодържавни политически противници…!!! Сътвореното от него ще се учи като КЛАСИКА в жанра „Установяване на Диктатура“…!!!
  .

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'